Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Berbat bir film..

Beni yanıltan Peter Jackson oldu. Yüzüklerin Efendisi üçlemesi yönetmeninin adını görünce koştum, Yasak Bölge'ye.. District 9!..
Jackson meğer yapımcı imiş. Yönetmen Neill Blomcamp.. İlk uzun metrajını çeken bir genç.. Nerden çıkmış.. Birkaç yıl önce, 10 dakikalık bir kısa metraj film yapmış.. "Her insanın içinde ayrımcılık, her insan için bir 'Öteki' vardır" demek için.. "Irkçılık, ayrımcılık yüzünden daha düne kadar ezilen zenciler var ya.. Hani ya damdan düşenler.. Onlar bile öyledir" diyor..
Güney Afrika'ya Uzaylılar geliyor.. Aç, zayıf.. Onları bir salaş kampa yerleştiriyorlar. Kurulmuş set filan değil. Bu salaş mahallede, gerçekten zenciler sefalet içinde yaşarmış, birkaç yıl öncesine kadar. O salaş mahallenin salaş dükkanında beyazlar, aç zencilere kedi maması satarmış, gerçekte.. Filmde zenciler uzaylılara ayni mamayı satıyor, ayni dükkanda.
Uzaylılar, iskeletleri dışarda yaratıklar. Bakınca Ebru Şallı gibi kemikleri sayılıyor.. Zenciler de onlara "Karides" diyor bu yüzden.. Hani kendilerine "Nigır/ Zenci" dendiği için kızanlar..
Mesaj güzel, güzel de, 10 dakika için güzel.. 112 dakika yapınca ayni malzemeyi, geri kalan 102 dakikada sıkıntıdan patlıyor insan.
Biz gittiğimizde, arada salonun yarısı boşaldı.. Ertesi gün Ali ve Aysun (Kocatepeler) küfrün bini bir para geldiler filmden..
Aslında bizim eleştirmenler yere göğe koyamayınca şüphelenmem lazımdı ya.. Kabahat bende..
Koca koca yazarlarımız filmdeki aptalca mantık hatalarını da görememişler hayret.. Aslında onlar da sıkıntıdan patlamışlardır ya.. Bakmayın.. Entel olmak, sıkıntıya tahammülle mümkün ülkemizde..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA