Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Türk Lobisi niye olmaz?..

Ermeni lobisi var, Rum lobisi var, Yahudi lobisi var, ama Türk lobisi yok.. Niye yok?.. Ana vatanları dışında yaşayan Ermeni, Rum ve Yahudi kadar Türk de var, dünyaya yayılmış oysa" demiştim ya hani..
Cevabı medyamızdan geldi.. Hem de en önde gelen, en aklı başında olan kalemlerden..
Ben "Bu devletin içe göç için yasaları var, ama dışa göç için yok.. Dış Türklerle ilgilenen, onlara sahiplenen, vatandaşlıklarını değiştirseler bile, kan, akrabalık, memleket bağlarını ayakta tutan, hele üçüncü ve sonraki kuşaklara iyice sahiplenen organizasyonlar yaparsak, dış Türkler pasaportlarını değiştirseler bile anavatanla gönül bağlarını sürdürürlerse, onların yaşadıkları ülkeler, çalıştıkları kurumları yönetenler Türkiye aleyhine karar verirken iki kez düşünürler" gibisinden laflar etmiştik..
Beklemiştik ki, medyamız bizi desteklesin.. Tek kelime destek gelmedi. Ama iki vesile ile öyle yazılar çıktı ki, dersimizi aldık..
İstanbullu, daha doğrusu Nişantaşılı Haldun Evecan'ın İngiliz eşinden olan ve İngiltere'de büyüyen kızı Ayda, Robbie Williams ile evlenince, şakayla karışık laflar edildi.. "Damat Robbie" falan filan diye..
Dünya Kupası'nda Alman forması giyen Mesut Özil müthiş futbolu ile öne çıkınca ve de rekor ücretle Real Madrid'e transfer olunca, bu defa resmen övündük, bir Türk başarısı yüzünden..
Cengiz ve de Ali Saydam gibi bir iletişim, bir PR uzmanı hem de ne alaylar ettiler, Ayda ve Mesut'a sahiplenenlerle..
Ve de Ali, Ayda ve Mesut'a sahiplenmeyi "Aşağılık kompleksi" olarak vasıflandırdı..
Şimdi bakın Cengiz ve Ali Kardeşlerim, bakın ve anlayın, nasıl, hem de nasıl yanılıyorsunuz?..
Charles Aznavour, Fransızdır. Son zamanlarda İsviçre vatandaşıdır. Ama Ermeni'dir.
Woody Allen, Steven Spielberg Amerikalıdırlar, ama Yahudidirler.
Spiro Agnew, hatta Amerika Birleşik Devletleri Başkan yardımcısıdır, ama Rumdur. Pete Sampras, Amerikalıdır, ama Rumdur..
Bunun için işte dünyada Ermeni, Rum ve Yahudi lobisi, hem de büyük baskı unsurları olarak vardır..
Oysa Türk lobisi yoktur. Çünkü Aydaları, Mesutları, Mehmetleri biz Türk kabul etmeyiz..
Her nasılsa kabullendiklerimiz, Ahmet Ertegün ve Arif Mardin gibi Dünya Müzik Endüstrisinin tepesinde oturanlar da, Ermeni, Rum lobilerinden korkularından, yaralı parmağa işemezler. Türk olduklarını adeta saklar, bir tek Türk sanatçıya destek olmazlar, Yunanlıları dünya çapında şöhret yaparken..
Sevgili Cengiz, Sevgili Ali, son günlerde Galatasaray bir futbolcu transfer etti.. Lorik Cana..
Milliyeti ne?. Sizin gazeteleriniz Hürriyet ve Akşam dahil, hepsinde ne diye geçti?.. Arnavut!.. Başka laf duydunuz mu?..
Oysa Cana, çifte vatandaşlı.. Yanılmayın.. Hiçbiri Arnavut değil. Cana Fransız ve İsviçre pasaportu taşıyor..
Cana Arnavut.. Ama Mesut Özil, hem de İspanyol medyasına, basın toplantısında "Real'de oynayan ilk Türk olmaktan gurur duyuyorum" diyen Devrekli Mesut, Türk değil, öyle mi?.
Türk'ün Türk'ten başka dostu yok!.. Niye yok?.
Türk'ün, Türk dostu da yok aslında da, ondan..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA