Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Elmalar ve armutlar..

ALİ Eyüpoğlu kardeşim History Chanel'in Kennedy dizisini kaldırması ile, Muhteşem Süleyman'ın bizde başına gelenleri karşılaştırmış. "Özgürlükler ülkesi Amerika'da bunlar oluyorsa, Muhteşem Süleyman da bizde yasaklanır" demeye getiriyor.
Sevgili Ali,
Kennedy dizisini kaldıran, bir dizi kanalı değil. Tematik, belgesel kanal. Yani orda hikâyeler, masallar anlatılmaz, belgeseller yayınlanır. Dizi tarihe uymuyorsa, vazgeçilebilir. Bu bir.
İkincisi.. Dizi Amerika Başkanı Obama beğenmedi ve de Amerikan RTÜK'ü yasakladı diye kalkmadı. Özgür ülkede öyle şey olmaz. Kanal kendi iradesi ile yayından vazgeçti.
Bu vazgeçmede Kennedy ailesinin rolü oldu mu?. Olabilir.. Her türlü lobiyi yapmış, hatta para bile vermiş olabilirler.. Ama bu Amerikan anayasasının birinci maddesinde yer alan ifade özgürlüğünü zedelemez. Çünkü birinin yayınlama, ötekinin önleme çabasına, devlet karışmaz. Karışamaz.. Özgürlük dediğin de budur zaten..
O dizi bir şekilde, gene bir kanalda yayınlanır, Ali.. Yapımcılar vazgeçmediği sürece..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA