Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Erzurum asıl şimdi başlıyor..

Erzurum Kış Oyunları gene muhteşem bir törenle sona erdi. Anadolu Ateşi'nin gösterisinin ardından Mustafa Erdoğan'a bir mesaj yolladım..
"Sen ve arkadaşların, bu ülkenin bayrağısınız. Hep dalgalanın!.."
Erdoğan'ın yüzlerce dansçı ve olağanüstü bir ışık, gölge ve renkle hazırladığı koreografi, Anadolu'yu anlatıyordu gene.. Uygarlığın doğuşundan bugüne.. Ve finaldeki koca futbol sahasında bir uçtan öbürüne uzanan horon, insanın kanını donduracak kadar görkemliydi..
Açılışı yerinde izleyen arkadaşlar "Tribünlerde heyecandan ağlayanlar vardı" dedi.. Ağlanmayacak gibi değil.. İstenirse, uğraşılırsa, emek verilirse, bu ülkenin ve bu ülke insanının neler yapabileceğinin kanıtı bunlar..
Mustafa ve arkadaşları şu anda bayrağı tek başlarına dünyanın dört bir yanına taşıyorlar. Sadece bir yığın yabancı televizyonun naklen yayınladığı Erzurum gösterileriyle değil.. Üç ayrı ekip, dünyayı dolaşıyor. Harikalar yaratıyor..
Teşekkürler Mustafa!..

***

Erzurum Oyunları bitti.. Ama Erzurum asıl şimdi başlıyor.. Oyunlar için yapılan, yenilenen, en üst düzeyde düzenlenen, ışıklandırılan tesislerle Erzurum şimdi Avrupa'nın sayılı Kış Merkezlerinden biri.. Gittim, gezdim, kaldım.. Çevrede en güzel, en kaliteli oteller de var..
Yani.. Şimdi sadece Türkiye, Bursa ve Kartalkaya'ya ek bir harika dağ tatili yeri kazanmış olmakla kalmaz.. Bu popülaritesini de ekleyin.. Dünya da Erzurum'la bir Kış Merkezi kazanır.. Hele kış tatillerine çıkanların genelde ekonomik düzeyi en yukarda ve yeni yerler keşfetmeye, görmeye meraklı oldukları bilinince..
Erzurum bir kış turizmi cenneti olabilir.
"Olabilir" diyorum.. Çünkü, spor tesisleri ve lüks oteller zengin turisti çekmek için yeterli değil. Sorun ulaşım da değil.. Tonla uçak var. İstanbul'dan mesafe bir buçuk saat.. Mesele.. Gündüz kayanların gece ne yapacakları..
Turist, paralı turist eğlence ister.. Geceyi de yaşamak ister.. Bu da ayrı bir organizasyon, ayrı bir yatırım gerektirir..
Oradaki otellerin sahipleri, başta Dedemanlar ve Polatlar bir araya gelmeli.. Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da işin başına geçmeli.. Erzurum yerel yönetimleri, Valilik ve Belediye Başkanlığı kolları sıvamalı..
Devletin de desteğiyle, Erzurum için neler yapılmalı, neler yapılabilir, bakılmalı. Planlanmalı ve çalışmalar, Kış Oyunları'nın hızı, ışığı kesilmeden başlamalı..
Tabii, planlamayı yapma ve uygulamaya başlamakla iş bitmez. Uluslararası çapta bir reklam ve halkla ilişkiler kampanyasına da ihtiyaç var..
Bütün bunlar yapılır ve Erzurum her kış, yerli yabancı turistlerin ancak çok önceden rezervasyon yaptırarak ulaşabildikleri bir kış turizm merkezi olursa, işte o zaman Kış Oyunları için harcadığımız 600 milyon lira yerine ulaşmış olur..
Yoksa, bir heves, bir anı uğruna sokağa atılmış olarak kalır..
Kolları ilk sıvayacaklar, Erzurum'daki o güzel otellerin sahipleri..
Bugünden tezi yok..
Erzurum Oyunları asıl şimdi başlıyor.. Erzurum'u Doğu'nun yıldızı yapacak oyunlar!..
Başarmalıyız!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA