Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Gazeteciliğin bittiği yer!..

İnanamadım. Okurken inanamadım.. Bir daha okudum, yanıldığımı görmek için.. Değildi.. Yanılma falan yoktu. Gazeteciliğin bittiği noktaya gelmiştik işte..
Bu ülkenin önde gelen gazetelerinden birinin arka kapak manşet haberi..
"Bunu da yaz Arda!.."
Haber, maber değil.. Bir çirkin, bir iğrenç yorum yazısı.. Arda'ya kusmak için fırsat kaçırmıyorlar ya.. Bu defa manşetten girmişler..
Antalya'da havaalanında Arda'yı protesto eden beş on çapulculuk güruhun verdiği mesajı (!) çözmüşler.
Galatasaray camiası yapmışlar herifleri ve oturup bu protestonun ne anlama geldiğini beyinlerine girip okumuşlar ve yazmışlar.. Arda'ya bir saldırı düzülmüş.. Baştan sona pis bir yorum.. Kusma.. Kin, nefret.. Türk futbolunun en büyük umudunu yok etme planının son perdesi..
Bakın ben ifade özgürlüğüne inananlardanım..
Birisi oturur, bunları düşünür, yazar. Altına da aslanlar gibi imzasını atar. Tamam.. Yanıt vermeye değer görenler verir, vermeyenler güler geçer..
Ama bu öyle değil. İçinde haberin "H" si yok. Başından sonuna kafadan uydurulmuş bir yorumu "Haber" diye yutturma çabası ve asıl rezalet, altındaki imza..
"Spor Servisi.."
Yani koca gazetenin, koca spor servisi oturmuş, hepsi de onaylayarak bu kusmuk yorumları, hem de "Haber" diye gazetenin manşetine taşımışlar..
Olacak şey mi?.
"Spor servisi" imzalı yazı olur.. Başyazı üslubunda bir yorum kaleme alınır, ülkenin acil ve güncel bir sorunu üzerinde. "Bizim görüşümüz budur" denir. Tamam..
Ben hayatımda, tüm servis tarafından ortak yazılan haber görmedim, dünyanın hiçbir yerinde..
Haber değil zaten.. Uydurma, kaktırma bir yorum, haber diye manşete taşınır, altına "Spor servisi" diye imza atılır mı?. Atılabilir mi?.
Kim bilir kimin kişisel nefretine, kıskançlığına, öfkesine, koskoca bir gazete alet edilir mi?.
"Bu nasıl gazeteciliktir" demeyin. Bu gazetecilik değil, gazeteciliğin bittiği yerdir.
Bu ülkede medyaya sızmış bir kısım yaratıklar, Arda'yı yok etmek için aylardır ellerinden geleni yapıyorlardı..
Bu varılan son noktadır..
Gazeteciliğin bittiği nokta..
"Efendim tek bir gazete.. Tek bir adam yapmış bunu" demek bizi kurtarmaz..
Bu tümüyle bir gazetecilik utancı, gazetecilik rezilliğidir..
Bu ülkede niye gazete tirajları yerlerde sürünüyor?..
Niye meslek saygınlığımız her geçen gün biraz daha aşağılara düşüyor?..
İşte bu yüzden..
(Gazetenin adını bilerek yazmadım. Teşhire gerek yok, onlar kendilerini bilirler. Yüzleri kızardıysa yeter.. İkincisi.. Bu ayıp, sadece onların değil, hepimizin.. Bu mesleği adım adım bu hale getiren hepimizin!..)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA