Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

0042!..

BU kırmızı bir plaka.. Halk dilinde "Bakan arabası" diye bilinir. Ama Ankara protokolünde bu plakayı kullanma hakkına sahip başka makamlar da var. 0042 kimin bilmiyorum. Aramadım da..
Geçen akşam, saat 18.00.. Yani trafiğin en yoğun olduğu saatler.. Alkent'ten çıktım. E-5'e gideceğim. Sola dönsem TEM yolu çıkışı. Orası o saatlerde hep kuyruktur, ama sağa, Akmerkez gidişi bomboş olur genelde.. Bu defa orda da bir kuyruk ve de gitmiyor..
"Kaza var herhalde" dedik. Yapacak bir şey yok. Geliş de, gidiş de kilit. Bekleyeceğiz.. Gıdım gıdım ilerleyerek Etiler Camisi'nin oraya geldik ki, sebep anlaşıldı.
Bu 0042, duble park yapmış. Camide o saatte cenaze falan olmaz, ama mevlut var herhalde..
Tek sıra park yolu zaten 1.5 şeride indiriyor. Bir de duble park.. Geçen araba, hızını saatte yarım kilometreye indiriyor, bakan arabasına sürtünmemek için.. Bu da yığılmaya sebep oluyor.
Yani o kırmızı plaka belli ki uzun zamandır yolu tıkamış ve boş yolda bu kilitlenme olmuş..
Şimdi, kırmızı plakalı olmak, dünya üzerinde kime, yolu kesmek ve tıkamak hakkı verir?..
Bu diyelim İsveç İçişleri Bakanı'nın arabası olsaydı, olmazdı ya, İsveç trafik polisi cezayı bakanın alnına dayar mıydı, dayamaz mıydı?.
Şimdi bu manzaraya bakın ve "Bu ülkede demokrasi var" diyin bakalım..
Hadi diyin!.. Sonra da trafik polisi olup, duble park edip yolu kesen vatandaşa ceza yazın, vicdanınız sızlamadan!..
Bu arada.. Bakalım İstanbul'un yetkililerinden bana "Araştırma yapılmış, böyle bir olay olmadığı görülmüştür" diye mi yazı gelecek bu defa da, yoksa "Plakadan adres tespit edilmiş, uyarı yazısı yazılmıştır" bilgisi mi?.
Kızmayın canım.. Şaka..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA