Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

28.5 milyon lira ne oldu?..

Ben Sabah sütunlarında defalarca sordum..
NTV, Kırmızı Çizgi'de gene defalarca sözlü olarak tekrarladım. Mehmet Aslan Hürriyet'te 40 kez sordu.. Ünal Özüak, Takvim ve Sabah'ta sormaktan yoruldu, ama Türkiye Basketbol Federasyonu, geçen yıl başbakanın emri ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün, Spor Toto üzerinden kendisine tahsis ettiği 28.5 milyon liralık, Dünya İkinciliği priminin kimlere, ne zaman ve ne kadar dağıtıldığını ısrarla ve inatla açıklamadı..
Dedikodular iyice yoğunlaşınca,bu defa Gençlik ve Spor Genel Müdürü'ne durumu anlattık..
"Parayı siz verdiniz. Ne olduğunu siz açıklayın" dedik.. Yunus Akgül adlı zamanın müdürü, Turgay Demirel'le Amerika turları atmaktan yorgun düşmüş olmalı, cevap veremedi. Onun adına Nuri Demirci diye bir yardımcısı "Gazetelerle sorulan sorular sayılmaz. Meclis'te milletvekillerinin sorması umurumuzda değil. www.gsgm. gov.tr'den sorun" dedi. Onu da yaptı Ünal ve Mehmet..
Gene yanıt gelmedi..
Halkın 28.5 milyonunun kimlere nasıl dağıtıldığı bir türlü açıklanmadı..
Şimdi Akgül yok.. Şimdi, bu ülkenin, bir Spor Bakanı var. "Spordan Sorumlu Devlet Bakanı" değil.. Resmen Spor Bakanı..
Şimdi ona soruyorum..
Dünya İkincisi Basketbol takımı oyuncu ve teknik kadrosuna, başbakan tarafından vaat edilen 28.5 milyon lira, federasyona ne zaman teslim edildi?.
Sonra, kimlere, hangi miktarda ve hangi tarihte ödendi?.
Paylaşımın hangi ölçülerle yapıldığını bilmek istiyorum. 28.5 milyonun faiz ve getirilerini bildiğim için, ödeme tarihlerini de bilmek istiyorum..
İstiyorum.. Çünkü bu benim param..
Başbakan, ya da Genel Müdür, ya da Federasyon Başkanı kendi gelirlerinden değil, halkın vergilerinden ödediler bu parayı.. Yani benim param ödendi. O zaman bana hesap verilecek..
Bu kadar basit..
Bir kamu görevlisi, hem de akçalı bir işte, ısrarla ve inatla "Gizleme" yapıyorsa, bunun altında ne var, diye düşünmez mi insan?..
Elin ağzı torba değil ki büzesin.. Sen sakladıkça, fısıltı gazetesinin tirajı artacak.. Olay nerdeyse İkinci Deniz Feneri boyutlarına gelecek..
Buna rağmen, Turgay Demirel de sustu.. Yunus Akgül de..
Akgül artık görevde değil. Turgay Demirel hâlâ basketbol federasyonu başkanı ve Sayın Bakan, ben tüm ayrıntıları ile o 28.5 milyon liranın hesabını istiyorum. ???

***
Okur Sinan Azim'den bir e- mail aldım. "Ben Basketbol Federasyonu ve Genel Müdürlüğe sordum. Bana yanıt geldi" diyor..
Bakar mısınız?.
Hürriyet'e, Sabah'a ve NTV'ye yanıt yok. Gazeteci Ünal Özüak ve Mehmet Aslan'a yanıt yok. Ama vatandaşa var..
Genel Müdür adına Nuri Demirci, Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy'un yanıtını yollamış Sinan'a..
Bakın ne diyor, Ali Özsoy denen muhterem..
"2 Şubat 2011 tarihinde A Milli Erkek Basketbol Takımımızın Yeni Teknik Yapılanmasının açıklanmasının yapıldığı toplantıda, gündemle ilgili olmamasına karşın, bilinen çevrelerce yönlendirilmiş bir kişi tarafından sorulması üzerine, Federasyon Başkanımız Sn. Turgay Demirel tarafından Dünya İkincisi olan Basketbol Milli Takımımıza vaat edilen primin kimlere, hangi oranlarda dağıtıldığı kamuoyu ile detaylı olarak paylaşılmıştır."
Üsluba bakar mısınız?.
Basın toplantısında bir gazeteci bir soru soruyor.. "
Malum çevrelerce yönlendirilmiş kişi" oluyor.. Bu nasıl bir saygısızlık, terbiyesizliktir.. "Malum kişiler" dedikleriniz kimdir, Ali Bey?. Bir gazeteciyi "Tetikçi" olarak sunma haddiniz ve hakkınız mıdır?.
Ya esas?..
2 Şubat'ta kamuoyu ile paylaşıldı da, niye kimsenin haberi yok?..
Niye, o tarihten sonra 40 kez sorduğumuz halde "Kör müsünüz.. Basın toplantısında açıklandı" diye gözümüze sokmadınız?..
Sinan'a yollanan yanıtta bir de tehdit var. "Bu yanıttaki bilgileri başkalarıyla paylaşmanız suçtur" diye..
Okurumun başını derde sokmamak için, verilen üstü kapalı bilgileri nakletmiyorum.
Ama o benim istediğim ve beklediğim yanıt değil.. Kümesel ifadeler.. Benim sorum tamamen bireysel..
Kime, kaç para verildi ve hangi tarihte verildi..
Belgesiyle..
Hidayet ne zaman, kaç para aldı mesela?..
Tanyeviç kaç para aldı?.
Listede adları olan TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, NTV'nin Avrupa Şampiyonası yorumcusu Murat Murathanoğlu kaçar para aldılar mesela?. Ve bunların Dünya İkinciliğinde katkıları neydi de, prime layık görüldüler?. Bu 28.5 milyondan pay alan herkes ama herkes için ayrıntılı bilgi istiyorum..
***
Sayın Bakan,
Türkiye Basketbol Federasyonu özerktir. Ama tüm özerk kurumlar gibi, idari vesayet altındadır. Yani bakanlığın, halkın vergileriyle yaşayan kurumları, gözetim ve denetim hakkı ve yetkisi vardır.
Türkiye Basketbol Federasyonu hakkında, çok geniş bir soruşturma açılmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA