Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ve de Cim Bom!..

Fener yazdık, bir de Galatasaray yazalım.. Arda'yı dinlediniz mi televizyonda.. Ya da okudunuz mu gazetelerde..
"Sevginin olduğu yerde daha başarılı olacağıma inanıyorum" dedi, Atletico Madrid'in 4-0'lık galibiyetinin ardından, basın toplantısında.. Anlayan anladı. Anlamayana ben anlatayım..
Arda, sevgisizlikten kaçtı..
Ultraslan denen taraftar gurubu, Galatasaray'ın hem de kaptanını, özel hayatını, sevgilisini karıştırarak koro halinde protesto etmişti.
Arda, Galatasaray maçı yüzünden kız arkadaşının filminin galasına gidemeyince bir jest yapmış, bir sinema salonunu kapatarak, filmi onunla baş başa izlemişti. Bu güzelliği alkışlamak yerine, yuhaladılar. Çünkü takımın ligdeki durumu iyi değildi. Maçlara takım değil, sadece kendilerini eğlendirmek için gidenler, kara günde dost değil, düşman olduklarını gösterdiler ve kaptanlarına saldırdılar.
Zamanın Galatasaray Başkanı, kaptana sahip çıkma yerine, "Taraftar bize mesaj verdi" dedi ve Arda'yı aç aslanların önüne attı.
Arda bunu hiç unutmadı ve ilk fırsatta da Galatasaray'dan gitti.

***

Sevgili Mevlut Tezel "Arda'ya sevinmek aşağılık kompleksidir" demiş. O zaman bu kompleks bende çok var.
Fazıl Say, Avrupa'da binlerce kişi tarafından alkışlanırken nasıl coşuyorsam , Mehmet Öz'ü Amerika'da milyonlar izlerken, nasıl keyifleniyorsam, Orhan Pamuk Nobel alınca, nasıl gurur duyuyorsam, Fatih Avan, Dünya Atletizm Şampiyonasında beşinci olduğunda nasıl umutlanıyorsam, Fatih Akın film festivallerini birbirine katarken nasıl hoşlanıyorsam, Arda'ya da ondan mutlu oluyorum..
Bunun adı, aşağılık kompleksi değil, "Biz" olmaktır. Aidiyet duyusudur.
Bunun milliyetçilikle ilgisi de yok. Ben Elia Kazan'la da gurur duydum.. Kayserili olduğu için..
"Biz" olmak, yalnızlık duyusunu yener.. İnsanlar, "Biz" olmayı ararlar hep.. Vatandaş olarak.. Etnik olarak.. Hemşehri, ayni topraktan olarak.. Liste uzar da uzar.. Ayni takımı, ayni partiyi, ayni görüşü desteklemeye kadar..
Bitaraf (Tarafsız) değil, Bir taraf olmayı seçer, insan doğası, "Biz" demek için..
Yarın Avrupa Kupalarında Atletico Madrid ile Paris Saint Germaine karşılaşsa, Arda ve Lugono yüzünden, naklen yayınlayan TV reyting rekoru kırmaz mı?.
İzleyen Galatasaraylılar hangisini, Fenerliler hangisini destekler Mevlut?.
İmkanın olsa bu maçı seyre gitmez misin?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA