Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Vicdanlar sızlatan adalet..

Her gün, ama her gün gazeteleri okurken vicdanınız sızlamıyor mu?.. Bu ülkenin Adalet sistemi, sizi gerçekten yaralamıyor mu?..
Beş insan canlı canlı yanarak ölünce, bir yönetmeliği 24 saatte değiştirdik. Bitti mi?..
Bu ülkenin çok daha temel bir adalet reformuna ihtiyacı biter mi?.
Ne zaman yapılacak?.. Kim yapacak?..
Ne bekleniyor?..
Bakın dünkü gazetelerden, sadece bir tek güne ait gazetelerde okuduklarıma bakın.. İnsanda vicdan bırakır mı?.
İzmir'de, araba, yolda yürümekte olan kadını ezerek öldürmüş.. Rapor.. Sekizde sekiz şöför suçlu..
Mahkeme kararı.. "Tutuksuz yargılanmak üzere.."
Yargılanırsa ne olacak?..
O da var, haberlerde..
Motosikletle yürüyenlere çarpmış.. Bir ölü, bir yaralı.. 2 yıl bir ay hapis.. Paraya çevrilmiş.. 15 bin 200 lira.. 24 ay takside bağlanmış. Ayda 633 liraya bir can..
Bu ülkede adam öldürenler, bir gün bile nezarette kalmadan, tutuksuz yargılanıp, komik cezalarla kurtulurken, daha suçları bile belli olmayan Nedim, Ahmet, Sonerler 200, Mustafa, Tuncaylar 900 gündür içerdeler.. Mahkum gibi..
Bu kadar mahkum olmak için, bu ülke yasalarına göre işlenmesi gereken suçları bir bilseniz, güler mi, ağlar mısınız, bilmem..
Gazetecilerin ne kaçma ihtimalleri var, ne delil karartma.. Bir ithamla içerde, hatta hücredeler.. Ne zaman çıkacaklarını da bilen yok.. 10 yıla kadar yolu var, yasalarımızda.. Yargısız infaz, tam da bu demek..
Adam öldürenler dışarda.. Suçlu bile olmayanlar, belki de 10 yıl içerde kalacak.
Adalet'e bakar mısınız?.
Adana'da esnaf, şüpheli davranışlı bir yabancının 4 yaşındaki kızla civar apartmana girdiğini görünce peşine takılmış. Adamı bodrumda kıza tecavüz etmek üzereyken yakalamışlar. Polise teslim etmişler. Ortaya çıkmış ki, adam, 2002 yılında 6 yaşında bir kız çocuğuna tecavüzden 16 yıla mahkum ve yattığı ceza evinden geçen hafta izinli çıkmış, bir sabıkalı..
Şimdi bakın.. Karısı ölmek üzere olan Doğan'a, mahkum bile değil, tutukluya, onu son defa görmesi, vedalaşması için izin verilmiyor.. Ama hem de çocuğa tecavüzden 16 yıla mahkum, çok tehlikeli bir sabıkalıya izin yasal..
Doğan'ın karısı ölüyor. Lütfen cenaze izni veriliyor.. Ama cezaevi arabası ve jandarmalar mezarlıkta, mezara kürekle toprak atarken bile Doğan'ın hemen arkasında.. Kaçma ihtimali zerre olmayan tutuklu o an bile göz altında..
Öyle ki gazetelerde resmi gören Cumhurbaşkanı bile rahatsızlığını dile getiriyor.
Buna karşılık, uluslararası anlaşmalara göre, serbest bile olsa, dünyanın neresine giderse gitsin izlenmesi, gözlenmesi gereken bir çocuk tecavüzcüsü, hapisten izinli çıkınca, elini kolunu sallayıp gidiyor ki, bir başka çocuğa daha tecavüz etsin..
Uyanık bir esnaf farkına varmasa, çocuk gitti. Bir daha yakalanmamak için belki de öldürecek.. Öldürmeyip yakalansa, 16 sene daha yese ne olacak?. Yarın gene izin alır, bir çocuğu daha perişan etmek için..
Bu nasıl adalet, peki?.

***

Şimdi, bir tek gün, 15 dakika içinde bu haberleri okursanız, bu haberler ülkenizde vukuatı adiye olursa, her gün her gazetede benzeri haberler mutlak bulunursa, o ülkede "Adalet" olduğunu söyleyebilir misiniz?.
O ülkede insanlar "Adalet"e güvenebilirler mi?.
O ülkede insanların vicdanları şarıl şarıl kanamaz da ne yapar?.
Peki o ülkede Adalet Bakanları ne yapar?.
Bugüne kadar ne yaptılarsa, onu..
Adlarının gerektiğini..
Bakar'lar!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA