Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sahipsiz kentin baş belaları..

Sayın Faruk Yanardağ, Şehr-i İstanbul'un, yani ya, Vahşi Batı Teksası'nın seçilmiş Belediye Başkanı'nın muhakkak gene haberi yoktur, görevini yapmayan siz basın danışmanının sayesinde.. Bu kentte bir de "Servis Sorunu" var. Emir alınca, Cemal Reşit Rey'in önünü inceler ve Sayın Başkana rapor hazırlarken, bu dertten de söz eder misiniz bi zahmet ki, sorulduğunda "Haberim yok" demesin gene..
Dün gene saat 17.00 civarında Fulya'ya saptım, Barbaros Bulvarı'ndan. Fulya'yı Zincirlikuyu ve Köprü'ye bağlayan kritik arter. İstanbul'un hele o saatlerde en işlek kavşağı ve kavşağın içinde gene servis arabaları park etmiş bekliyor.. Topbaş'tan umut kesince "Seçilmişte oy korkusu var, ondan başı boş bırakmış kenti, ama atanmış sahiplenebilir" diye, Valiye yazmıştım geçen hafta..
Meğer İstanbul Emniyeti benim yazım üzerine, Valiye bilgi vermiş.. Efendim servisler orada durmaya, trafiğin içine etmeye mecburlarmış..
Şimdi, "Benim canım bir suç işlemek istiyor" diyen ruh hastası sapıklar dışında, her kural ihlal edenin bir özrü vardır mutlak..
Emniyet Müdürüne, bakın.. Uygulatmakla görevli olduğu kuralın ihlaline izin veriyor.. Dünyada benzeri var mı?. Vatandaş, bu rezilliğe bakıp, "Polisler gene servisçilerden maaşlarını almışlar" derse haksız mı olur?. Vatandaş bu polise artık inanır mı?.
Diyelim o servisler orda durmak zorunda.. O zaman bir levha dikersin oraya.. "İş günleri saat 16.30- 17.30 arasında 7 servis aracı park edebilir.."
Hiç değilse, vatandaşa saygını, onu adam yerine koyduğunu gösterirsin.. Polisin onurunu kurtarırsın.
Döndük, atv binasının önüne geldik. Fulya'yı, yani arkasındaki Nişantaşı, Maçka en az 100 bin nüfusu, Köprü'ye ve Maslak Yoluna bağlayan ara arter. Trafik o saatlerde gıdım gıdım ilerler o yoldan.. İki yanı park yeri.. Yol inmiş 1.5'tan iki şeride.. İşte daracık yolda 100 metre boyu servisler duble park etmiş bekliyorlar.. Duble park.. En yoğun arterde, en yoğun saatte bir de duble park.. Polise meydan okur gibi..
Sayın Topbaş,
Sayın Vali,
Merak etmeyin biliyorum. Bu servisler, bizim atv ve ahabercileri bekliyor.. Peki, bizim olması onlara ayrıcalık tanır mı?. Bu kenti düzeltmekle görevli biz dördüncü güç, kendimizi imtiyazlı yaparsak, polis ve belediye de bunu kabullenirse, yarın kurallar vatandaşa hangi yüzle uygulanır?.
Dünyanın hiç bir yerinde olmayan bu servis rezilliğine bir çözüm bulunmalı Sayın Valim..
Bu kent, hızlı çekenin yaşadığı Vahşi Teksas'sa bilelim. Biz de silahlarımızı hazırlayalım..
Şerif, kimseye ceza kesmesin..
Değilse, servislerin, hem de polislerin önünde, tüm trafik kurallarını hiçe saymalarının önüne geçin. Emniyet Müdürünüz öyle keyfi izinler vermeye kalkmasın..
Gözler önünde işlenen suçlara seyirci kalıp, pankart taşıyan kız öğrencileri saçlarından sürükleyen polis imajı, bu mesleği sıfırlar..
Ben polisimi sevmek, ben polisime güvenmek istiyorum, Sayın Valim!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA