Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İstanbul'un kırık camları..

İstanbul'un trafiği konusunda sondan bir önceki umudum, İstanbul Valisi.. Sonuncunun neresi olduğunu, bu dağın ardı da boş çıkarsa söylerim..
Bugüne dek İstanbul Emniyet Müdürleri ve Trafik Müdürleri, konunun çözümü konusunda hiçbir şey yapmadılar. Abartmıyorum.. Hiçbir şey.. Geldiler. Makamlarına oturdular. Önlerine gelen kâğıtları imzaladılar. Birde kente bir "Büyük" geldiği zaman, onun yollarını açık tutmayı görev edindiler, o kadar.. Konuk "Hazret"ten fırça yememek için, geçeceği değil, geçebileceği yolları saatlerce açık tutmak için İstanbul halkına ekstra işkenceler çektirerek görev yaptıklarını düşündüler..
Hepsi o..
Bir tanesi, ama bir tanesi, mesela medyayı toplayıp "Sorun şudur, şudur.. Çözüm için şu şu şu önlemleri düşündük" demedi.. Bir tanesi köklü çözümler için önerlerini bir rapor halinde Ankara'ya sunmadı.. Hepsi "Böyle gelmiş, böyle gider" dediler ve arkalarında iz bırakmadan, geldikleri gibi gittiler..
Bu yüzdendir, Emniyet cenahından artık umudu kesişim..
İstanbul Valisi ile, birkaç kez konuştum. Onun ciddi çözümleri samimi olarak düşündüğü hissine kapıldım.. Dilerim yanılmamışımdır. Bu yüzdendir, "Sondan bir evvelki durak" umut oluşu!..
Sayın Valim,
İstanbul halkı, bu kentte devlet otoritesinin olmadığına inanıyor. Ve haklı.. Bu inanç, uygar vatandaşları umutsuzluğa sevk ederken, uyanıkları fırsatçı yapıyor. Binler kurala uyarken, bu uyanık yüzler, İstanbul adlı dağ başında bildiklerini yapıyorlar.. Yaptıkça yapıyorlar. Bunların ısrarla cezasız kalması ve her defasında kendilerine avantaj sağlayarak adeta ödüllendirilmeleri, uygar vatandaşları da çıldırtıyor.. Onlar da sonunda "Bir enayi ben miyim" demeye başlıyorlar.. Yüzlerce uyanık sayısı, devlet ortaya çıkmadığı, kırık camlar hiç tamir edilmediği için binlere, giderek milyonlara çıkıyor. Sorun bir kar topu iken, kenti boğan bir kar dağına dönüyor.
İstanbul' da olanın özeti bu..
Peki, bu çığ gibi çöken trafik felaketini önlemek mümkün mü?:
Evet!..
Bu kentte devletin olduğunu yaşayanlara ve konuk gelenlere gösterirsek.. "Bu kentte devlet varmış yahu" dedirtebilirsek, deve hendeği atlar..
Herkesin başına polis dikemezsiniz. Ama herkesin başının içinde bir polis koyabilirsiniz..
Yakalanma ve cezasını ödeme korkusu.. Bu korku herkesin kendi "Oto" polisi olur.. "Yazması kolay" diyeceksiniz.. Uygulaması da kolay Sayın Valim.. Uygulaması da kolay.. Yeter ki, siz niyetinizi ortaya koyun ve bu konuda ne kadar ciddi olduğunuzu ekibinize anlatın..
Yarından itibaren hemen, bir günde, bir haftada sonuç alabilecek önerilerimi sunmaya başlayacağım..
Bu kentte eğer Trafik Müdürü olsaydı eğer, bunları o yapar, ya da öneri olarak size sunardı. O kadar basit şeyler çünkü.. Katiyen, atla deve değil!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA