Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

CHP'den umutlu olmayı umut etmek..

Geçen gün Gözlem'de, Ağabeyimi okuyorum.. Gözlem İzmir'de yayınlanan haftalık bir gazete.. İçinde okunacak çok şey var.. Hele de iki haftada bir yayınlanan M. Ali Kışlalı söyleşileri.. M. Ali Ağabey, Time, New York Times ve The Daily Telegraph'ın Türkiye Muhabiri olduğu 60'lı yıllardan beri, onların istekleri doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetlerini yakından izlemeye başladı. Bugün bana sorarsanız ülkenin tek "Ordu" uzmanı..
"Ordu'da neler oluyor?.. Ordu ne düşünüyor" sorularının yanıtlarını M.Ali Ağabey'in Radikal'deki köşesinin satır aralarında bulurdunuz. Sonra Radikal bir hamle yaptı.. Temizlik hamlesi.. Özellikle benim en çok okuduğum yazarlarını (Hakkı Devrim ağabey başta) şutladı.. Böylece Ordu'yu en çok merak ettiğimiz günlerde, onları bilen ve yazan tek uzmandan mahrum kaldık, ta ki, Gözlem sütunlarını açana kadar..
Neyse.. Ağabeyimin başlığı "Nerde CHP?.."
Oturmuş bir Türkiye tablosu çizmiş ki, iktidarı eleştirecek, hatta sarsacak bir çok olayla dolu.. Soruyor, Öcal Uluç..
"İyi de bu açık ve net tabloya rağmen, muhalefet, hele hele ana muhalefet nerededir?. Böyle bir tablo içinde bile yapılan kamuoyu araştırmalarında oy oranını arttıramamış görünen bir ana muhalefet varsa, bunun sorumluları kimlerdir?. Deniz Baykal ve ekibini mumla aratan bir Genel Başkan ve etrafındakilerle, CHP millete nasıl ümit verecektir?."
Sevgili Ağabeyime "CHP'nin bir gün umut vereceğini umut etmek bile mümkün değil" diyeceğim, sert kaçacak.. Ama gerçek de bu..
Şöyle gazeteleri karıştırdım da geçen hafta sonu, CHP başlıklı..
Kadir Gürsel (Milliyet) "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve partisi 'Yeni' CHP bir ana muhalefeti arasa bulamazdı" diyor.. Aynen.. Hatta içimdeki komplo teoricileri "Bu yeni CHP'yi, Erdoğan mı kurdurdu acaba" diyor bana zaman zaman..
Bu ülkenin en önde gelen toplum analizcilerinden Ali Saydam "CHP oylarını nasıl arttırır" sorusunu başlık yapmış yazısına.. Heyecanla okudum.
Durum umutsuz.. Araştırma sonuçları yayınlamış. AKP oylarını, ülkenin yüzde 56.8'ini oluşturan Yeni Muhafazakarlar ve Geleneksel Orta Sınıf'tan alıyor.. CHP'nin potansiyel oyları ise "Tepkili Modernler ve Tutunamayan Yoksullar.. Yani yüzde 29.4..
"Böyle bir ortamda değil iktidar olmanın, koalisyon ortaklığının hayali zor" diyor Ali ve çözümü söylüyor.
"Büyük fikir.. Büyük Lider.. Büyük Teşkilat!.."
Peki, CHP'de, baştaki "Büyük" sıfatlarını kaldırsak bile geri kalanları var mı?.
Ali'nin umudu şaka değil, acı..
"Demokrasilerin sadece kuvvetli iktidarla değil, kuvvetli muhalefetle yaşayabileceğini çok iyi bilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kurmaylarına, CHP'nin yerine oynayacak yeni ve güçlü bir muhalefet kurma talimatı verirse.."
Ferhan Şensoy'u okuyorum, Aydınlık'ta.. Tiyatrocular Anadolu'yu en çok gezenler, yaşayanlardır.. Kent kent, isim vererek CHP teşkilatını anlatıyor oralardaki.. Güler misiniz, ağlar mısınız?.
İzmit Belediyesi içki yasağı almış..
İskeledeki gemi restoranlarda bile balık var, rakı yok..
Ferhan diyor ki, "İzmit'te AKP'li bir belediye var, ama Belediye Meclisinde CHP'li üyeler çoğunlukta.. İçki yasağının alındığı toplantıya hiçbir CHP'li üye katılmamış.."
Hadi burdan yakın da, Afyon Valisi'ni eleştirenlere bakın.. Üstelik Vali'nin yaptığı özünde doğru.. Dünyanın hiç bir uygar ülkesinde, halka açık alanlarda, açık açık içki içemezsiniz.. İzmit'te üstelik de geminin içinde, balığın yanına rakı koymayı yasaklayanlar ise içten içten CHP'liler.. Yani Afyon Valisi'ne saldıranlar.. Perhize ve turşuya bakın..
..Ve de bu CHP'nin turşusunu kurun!..
Haa.. İlle umut mu?.. Yolların kenarına çalı ekmeye başlayın.. Hani koyunlar geçerse..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA