Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sahipsiz, çaresiz, zavallı İstanbul halkı..

İstanbul'a hem de çok iyi Belediye Başkanlığı yapmış, bu kente sevgisini çok iyi bildiğim bir siyasetçinin Başbakan olduğu bir dönemde İstanbul halkının bu kadar sahipsiz, bu kadar çaresiz, bu kadar zavallı hale sokulmasını anlamam mümkün değil..
Sanki gizli bir el emir veriyor..
"İstanbul halkına eziyet edin ki, kaçsınlar gitsinler bu kentten.."
Şaka değil.. Karayolları Genel Müdürünün son günlerde yaşanan felakete çözüm önerisine bakar mısınız?.
"İmkanı olan tatile gitsin.." Fikir ve zikir hikayesi bu kadar olur..
Yani "Mektepler olmasa Maarifi ne güzel yönetirdim" kafası 100 sene sonra hala payidar..
Bakın şimdi.. İlkokul üçüncü sınıf öğrencilerine Hayat Bilgisi dersinde soruyorum.. İlkokul üçüncü sınıf.. Civarınızda böyle bir çocuk varsa derhal deneyebilirsiniz..
"15 milyonluk İstanbul'un iki ana damarı var.. E-5 ve TEM Oto yolları.. E-5 üzerinde Haliç Köprüsü var. TEM'de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü.. Yetki sizde olsa, bu ikisini de ayni anda bakıma alıp, iki ana damarı da tıkar mısınız?."
"Tıkarım" diyen bir ilkokul öğrencisi çıkarsa, onu derhal zeka testine sokun. Büyük olasılıkla "Geri zekalı" çıkacaktır..
Yahu, İstanbul'da deprem mi oldu?. Tsunami, iki köprüyü de kullanılmaz hale mi getirdi de, ayni anda iki oto yolun ikisini de iptal ediyor ve sonra İstanbul halkına "Parası olan kaçsın" diye büyük devlet adamlığı gösterisi yapıyorsunuz?..
Yahu bu ülkede, bu iki köprünün de sorumlusu Karayolları Genel Müdürlüğü yok mu, bir plan yapıp, iki tamiratı ayrı zamanlara getirecek?.
Karayolları Genel Müdürlüğü'nde bunu düşünecek tek zeka yoksa, siyasal sorumlu (Pardon bu ülkede siyasal sorumlu diye bir kavram olmadığını bile bile böyle yazıyorum el alışkanlığı..) bir Bakan yok mu, Türk insanına sahip?.. Bayındırlık Bakanı.. Ulaştırma Bakanı.. İç İşleri Bakanı.
İstanbul' un seçilmiş sahibi (Sevsinler) Belediye Başkanı yok mu?.. "Efendiler, tabakhaneye yol mu yetiştiriyorsunuz.. Şunları birer birer tamir etsenize.. Benim halkıma bu işkence neden?. İzin vermiyorum" diyecek..
Ya Vali.. Benim seçtiklerimin atadığı vali.. Yetkisi de var, kapı gibi İl İdaresi Yasası ile..
"İki oto yolu birden iptal ederseniz, ben bu kentte güvenliği sağlayamam.. Teker teker" diyecek..
Hayır..
Bir yuvarlak kafada sivri zeka, bu kararı alıyor.. Kara Yolları Genel Müdürü seyrediyor. Bakanlar seyrediyor. Vali seyrediyor. Belediye Başkanı seyrediyor..
Bunların hepsi benim oylarımla yetki, benim vergilerimle maaş alıyorlar ki, bana sahiplensinler..
Buyrun sahiplenmeye..,
Yahu biz yoksa aylardır, nerdeyse çökecek iki köprü üzerinde mi gidip geliyoruz?. Her an felaket ihtimali var da, bizden gizlediler, şimdi vakit ve çare kalmadı, ikisini birden kapadılar?.

***
İstanbul aşığı, İstanbul Belediye Başkanlığından, ülke liderliğine yolu açılan Sayın Başbakan..
Lütfen ama lütfen, şu benim ilkokul üçüncü sınıf öğrencileri için hazırladığım soruyu, Ulaştırma, Bayındırlık, İçişleri Bakanlarınız, Karayolları Genel Müdürünüz, İstanbul Valiniz ve Belediye Başkanınıza sorunuz..
Sorunuz ve yanıtlarını kamu oyuna açıklayınız da, millet bu kenti, bu ülkeyi kimlerin yönettiğini öğrensin..
Sonra oturup sahipsizliğine, çaresizliğine, zavallılığına ağlasın!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA