Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Türkiye'de "Bakan" var mı?.. Muhalefet?. Medya?..

"Bedava yaşıyoruz bedava" diyor Orhan Veli.. Yanılıyor.. Bedava ölüyoruz, bedava..
Çünkü bu ülkede ölümlerin sorumlusu yok..
Çünkü bu ülkede ölümlerden sorumlu makam yok.. Çünkü bu ülkede o makama sorumluluğunu hatırlatan muhalefet yok.. Çünkü bu ülkede, sorumluluğu soran, sormayı sürdüren medya yok..
Türk insanı sahipsiz.. Pisi pisine ölüyor.. Öldüğü ile kalıyor..
Van'da "Bu adam beni öldürecek" diye çalmadık kapı bırakmayan kadına, Vali yardımcısı "Ölüm kaderdir" dedi. Kader gerçekleşti. Adam kadını öldürdü. Biz ne yaptık?. Bakın kadının adını bile unuttum, daha bir ay geçmeden.. O vali ve yardımcısı payidar!. İç İşleri Bakanı mı?.
Cemil Kaptanı emirle ölüme yolladık?. Ne oldu?.
Şimdi de Kozlu..
Yahu facia bağıra bağıra gelmiş..
O ocak hakkında devletin en yetkili makamlarının verdiği raporlar var?. Nerde?. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde.. Nerde?. Çalışma Bakanlığında..
Mart ayında, 9 ay evvel madde madde yazmışlar, o ocağı o koşullarda çalıştırmanın cinayet olduğunu..
Ocağı açan şirket, kömür işiyle alakalı değil. İnşaat şirketi, ihaleye girmiş.. "Tecrüben ne" dememiş, vermişler..
Şirket sendikalı tüm işçileri çıkarmış. Tünele sendikasızları, yani çaylakları yollamış.. Dingonun ahırı gibi kazmış, kömür madeni gibi değil.. Devlet denetlemiş.. Her şey eksik.. Risk bin..
Sonra.. Her şey aynen devam.. Kendi raporunun peşine düşmeyen bir devlet..
Ve sekiz ölü..
İçerde hâlâ ulaşılamayan cesetler, ulaşılamayan canlar varken, gazeteler geçen mart ayında bakanlığa ve Meclis'e verilen raporları madde madde yayınlarken iki ilgili bakan, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik konuşuyorlar..
"İhmal varsa.."
Ne varsası, Sayın Bakanlar, ne varsası.. Var.. Gazete de mi okumazsınız siz, hadi makamınızı ilgilendiren raporları okumamışsınız..
Gazete okumaz mısınız, siz?.
Uygar bir ülkede o patlama olduğu ve o raporlar açıklandığı anda, Çalışma ve Enerji Bakanı istifa etmişlerdi.. Siz Aykut Kocaman gibi yalancıktan bile istifayı düşünmediniz..
Ne demek "İhmal varsa.."
Gümbürdetsene ülkeyi öfkeyle.. "İhmali olanların hepsini tespit edeceğiz. Yakalayacağız.. Bu sekiz canın bedelini öyle ödeteceğiz ki, bir daha böyle cinayetleri işlemeye kimseler cesaret edemeyecek.."
De ki, milletin yanık içi rahatlasın hiç değilse..
Hayır.. Hâlâ alttan alma, hâlâ geveleme..
"İhmal varsa.."
Yok merak etmeyin.. Çünkü bu ülkede muhalefet yok..
Bakar mısınız, insanlar patır kütür, bedavadan ölürken, pisi pisine ölürken, bu ölümler sıradan hale gelirken "Muhalefet" ne yapıyor?.
Biz ne yapıyoruz, medya?.
Niye gök kubbeyi o sorumsuz sorumluların başına geçirmiyor, niye o şaşkın muhalefeti muhalefet olduğuna pişman etmiyoruz..
Çünkü biz de gazeteci değiliz.. Medya değiliz.. Dördüncü güç değiliz!..
Vatandaş!.. Bedava ölünen bu ülkede yaşadığın, yaşayabildiğin her gün kârdır!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA