Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Amerika olmak..

Safter Ağabey'in (Yılmaz) Los Angeles'tan yolladığı bu haberi herkes iyi okusun.. Okusun ki, Amerika olmanın kolay olmadığını görsün. Arada okyanuslar değil, dağlar var..

***

Bir Kaliforniya üniversitesi biber gazi sıkılan 21 öğrencinin her birine 30'ar bin dolar (50'şer bin lira yani) tazminat ödeyeceğini açıkladı.. On ay önce UC Davis Üniversitesi kampüsunda kurs ücretlerinin arttırılmasını oturarak protesto eden öğrencilere bir kampus polisi TV kameralarının önünde biber gazı sıkarak öğrencileri dağıtmıştı. Öğrenciler dava açtılar.
Öğrencileri haklı bulan üniversite yönetimi anlaşma teklif etti. 21 öğrencinin her birine 30'ar bin dolar tazminat, avukatlarına 250 bin dolar ödeneceğini ve davaya katılmayan diğer öğrenciler varsa bunlara da müracaatlarında 20 biner dolar ödeneceğini bildirdi. Teklif kabul edildi.
Bu arada olaya sebep olan ve yerde oturan öğrencilere biber gazı sıkan üniversite polisinin de olaydan hemen sonra görevden alınıp kovulduğu açıklandı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA