Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kadıköy'ün değil fanatiklerin başkanı!..

Yani Bravo Selami Başkan..
Ben sizi Kadıköy'ün Belediye Başkanı sanırdım.. Meğer Fenerbahçeli holiganların reisiymişsiniz.
Kararınız bana da geldi.
Hem de tam Sevgililer Günü'nde, Bağdat Caddesi'ndeki Galatasaray Store'u törenle yıkacaksınız.. Saat tam 10.00'da..
Ne demek Fener- Galatasaray ezeli dostluğu.. Ne işi var, Galatasaraylıların Kadıköy'de.. Açıldığı gün dükkana saldırdılar, holiganlar.. Bu saldırı mesela, Kadıköy'de bir Üniversiteye gelen herhangi bir bakana yapılsa, en az 20 öğrenci anında yakalanmış, tutuklanmış, 15'er yıl hapis istemi ile mahkemeye verilmiş, hatta 11'er yıla mahkum falan olmuşlardı.
Hep yaşadık, yaşıyoruz. Ama Galatasaray Store'a saldıranlar kayda bile geçmedi.
Dost ve kardeş kulüple, bir avuç holigan yüzünden sorun yaratmak istemeyen Galatasaray kulübü de tamamen yatıştırıcı bir tavır takınınca, olay kapandı.
Yani biz öyle sandık.. Meğer Fenerbahçe Cumhuriyeti'nde zatınızın başında bulunduğu "Derin Fenerbahçe" derinden derine çalışırmış.
Galatasaray Kulübüne, 14 Ocak'ta bir tebligat yaptınız.
"Galatasaray Store mağazasının yer aldığı binaya ruhsata aykırı ilaveler için yapı tatil tutanağı düzenlenmiş ve yıkım kararı alınmıştır. Söz konusu yerde 14 Şubat 2013 günü saat 10.00'da yıkım yapılacağından, nüfus ve eşyadan tahliye edilmesine.."
"Başta Fenerbahçe TV, Lig TV ve NTV olmak üzere, tüm televizyon kameralarının spor foto muhabirlerinin belirlenen gün ve saatte orda olmalarına" diye ilan etmediğiniz kalmış.. Ama merak etmeyin..
Gelirler.. Bu zaferinizi bütün Türkiye duyar.
Kutlarım..
Gelecek yerel seçimi şimdiden garantilediniz..
Aslında "Burası yıkılacak" lafları Galatasaraylı kulaklara haftalardır fısıldanıyordu.
Dedikodu diye aldıran olmadı ama sonunda gerçek çıktı...
Bağdat Caddesi üzerinde Anadolu yakasındaki Galatasaray taraftarına hizmet götürebilmek amacıyla açılan Galatasaray Store'a yönelik çirkin kampanya, Belediye'den destek bularak "Kapatma ve Yıkma" noktasına geldi...
Cadde üzerinde, sağlık, güvenlik kurallarına aykırı, haksız işgal edilmiş kaldırımlara kurulmuş, ruhsatsız faaliyet gösteren onlarca cafe, restoran, pastane, iş yeri varken sadece Galatasaray Store için yıkım kararını yorumlamak çok kolay.
Haberi alınca bir Galatasaraylı yöneticiyle konuştum.. İşte söyledikleri.. "15.01.2013'te Bağdat Caddesi Mağazamıza yıkım ve tahliye kararı tebliğ edildi. Karar 14 Şubat 2013'te uygulanacak. Rakiplerimiz Belediyedeki ilişkilerini kullanarak bizi yıldırmak peşinde.
Eğer mağaza yıkılırsa, inanın bu Bağdat Caddesi'nde ilk ve tek örnek olacaktır ve büyük sansasyon yaratacaktır."
Yönetici konuyu hukuksal açıdan özetledi.. "Bağdat Caddesi'ndeki mağazaların tümü, apartmanların giriş katından bozmadır.
Hepsi apartmanların bodrumlarına kadar uzanan ve hatta üzerinde halkın dolaştığı kaldırımların altına kadar gelen alt kat ve depo yerleri yapmışlardır.
Kadıköy Belediyesi bu duruma yıllardır müsamaha göstermiştir. Mağaza ve restoranların kaldırımlara taşmalarına ve yürüyüş yolunu işgal etmelerine hiç girmeyeyim.
Biz mağazayı kiralarken, araştırmamızda dışarıya taşan vitrin olduğunu gördük ve ruhsat alımında sorun çıkmaması için, belediyenin de bilgisi dahilinde sonradan mağazaya katılan bu 4- 5 metrekarelik yeri kullanmadık.
Mağazayı küçülttük. Ardından ruhsat için başvurular yapıldı ve ruhsat alındı.
Açılıştan sonra, zabıtalar gelmişler ve mağazanın alt katına inen merdivenlerin, binanın sığınağına ait olması gerektiği iddiasıyla zabıt tutmuşlar.
Belediye ve mal sahibi ile görüştüğümüzde bundan bir sorun çıkmayacağı ifade edilmişti.
Ancak geçtiğimiz hafta önce yıkım kararı verildi ardından encümenden tahliye kararı çıkartıldı.
Daha önce Belediye Başkanı, ruhsatın biran önce alınması konusunda uyarıda bulunmuş, karşı tarafın kendini sıkıştırdığından bahsetmişti. Biz de ruhsat işlemlerini hızlandırmıştık.. Demek baskılara göğüs gerememiş.."
Sayın Başkan, Tabii siz haklısınız.. Bana ne belgeler göndereceksiniz.. Hiç zahmet etmeyin.
Bakın "Yıkım kararının nasıl haklı ve hukuklu olduğunu" şimdi burda yazıyorum ben..
Eğer gene de yanıt zahmetine girerseniz, Bağdat Caddesi boyunca yer alan ve yıllardır gümbür gümbür çalışan yüzlerce dükkanın, nasıl Belediye Kurallarına uyduklarının belgesini bana yollayın ki, Galatasaray'ın tek dükkanla Kadıköy'de yıllanmış düzeni nasıl bozduğunu sizin yerinize ben ilan edeyim..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA