Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yeni bakanlar!..

AKP kanadında "Dostum, arkadaşım" diyebileceğim insanlar azdır.. Tabii, üst düzeyde..
Son kabinede Ertuğrul Günay vardı bir tek.. Gitti.. Ama yerine bir başka dostum geldi. Muammer Güler.. İstanbul Valiliği sırasında tanışmış ve çok yakın olmuştuk.
İki bakımdan talihli bir bakan Güler.. Birincisi öyle birinden sonra geldi ki, ne yapsa "Daha iyi" olacak. İkincisi.. Güneydoğu'yu bilir. Antep'te valilik, Mardin'de Milletvekili.. Siyaset öncesi son görevi "Güvenlik Müsteşarlığı" idi. Yani, bir İçişleri Bakanı olarak Barış Süreci'ni en iyi işletebileceklerden biri..
Ertuğrul Günay'a üzüldüm. Çok ama çok iyi bir Kültür ve Turizm Bakanı'ydı.
Büyük başarılar elde etti. 29 Ekim'le, onunla AKM'yi açmaya hazırlanıyordum.
Şimdi gitti, artık aramızda geçen bir "Off the record" konuşmayı anlatabilirim..
Fazıl Say, Günay'a biraz da yanlış bilgilerle haksız öfkelenmişti. Hakkında çok ağır şeyler yazıp söylüyordu. Bakanı aradım..
"Fazıl dünya çapında bir sanatçı. Her sanatçının böylesi öfkeleri, çıkışları olur. Onları hoş görmek gerek. Sanatçı patates tarlasında yetişmiyor" dedim. "Haklısınız" dedi ve sözünün arkasında durdu. Fazıl dozu arttırdıkça arttırdığı halde, Günay duymazdan geldi.
Günay'ın kabine dışı kalması, Başbakanın bakanlar kuruluna bir mesajı mı acaba?. Günay, başbakanla ters düşen, düşmekten de çekinmeyen tek bakandı çünkü.
Aslında Erkan Mumcu gidip Atilla Koç geldiğinde de üzülmüştüm. Ama Koç öyle bir bakan çıktı ki, giderken en çok üzülendim. Onun yerine gelen Günay daha da iyi oldu. Yeni bakanı zerre tanımam.. Dilerim bu bakanlıktaki "Yenisi daha iyi" eğilimini sürdürür.
Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile de tanışmam. Ama adını çok duydum. Başbakanın bir numaralı danışmanı.. Erdoğan, Nabi Hoca'yı çok sever ve sayarmış. "Ilımlı" kişiliği ile tanınıyor. Dilerim bu yanı, en önce başbakanın konuşmalarına yansır..
Yeni Sağlık Bakanı'nı da bilmem. Mehmet Müezzinoğlu Yunanistan göçmeni. Asıl soyadı Alioğlu imiş. Değiştirmiş.. Partinin İstanbul İl Başkanıyken, İstanbul Milletvekili oldu. Sonra Başbakan onu Edirne'ye uygun gördü. Bu defa Edirne'den seçildi. Avcılar'da büyük bir hastane sahibi, doktor.
Recep Akdağ iyi bakandı aslında. AKP'nin özellikle düşük ekonomik guruplu ama yoğun oy kapasiteli bölgelerindeki hızlı ilerlemesinin baş aktörlerindendi. Son zamanlarda yanlış işler yaptı. Niye yaptı bilemem. Ama yıprandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA