Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu kitap Cüneyt Ağabey'in fikriydi..

Size tam da kuzen Petek Kışlalı Olcan'ın, hem Cüneyt Ağabey'in verdiği ilhamla yazdığı kitaptan söz etmeye hazırlanırken, Faik Hocayı (Gökay) kaybettik. Hocam, Petek'in dedesiydi..

***
"Hayatın gerçeklerinden sıkıldığımda, ya da hissettiklerimi gerçeklere katmakta zorlandığımda içime dönerim ben. İşte o zaman gerçekleri uydurmaya başlarım. İster yalan deyin, ister dolan... Herkesin kendisine ait içten bir dünyası olmalı. Bu dünyayı tüm kurallardan, diretmelerden, dayatmalardan uzak yaşayabilen, bir de utanmadan paylaşabilen varsa ne mutlu ona... Mutluyum" diyor Petek Kışlalı Olcan "İçten Konuşmalar" kitabı için..
Petek, ODTÜ Felsefe Bölümü'nü bitirmiş, uzun yıllar pazarlamacılık yapmış, reklam sektöründe yazarlık ve yaratıcı yönetmenlik görevlerini üstlenmiş, evlenip anne olmuş bir kadın.
"İçten Konuşmalar", Petek'in kitabı ithaf ettiği Cüneyt ağabeyle (Koryürek) yaptığı sohbetler sırasında çıkmış bir fikir. Gazetelerde köşe yazısı olarak düşünmüşler önce.. Köşe olmayınca, biriktirmiş Petek, kitap yapmış..
Kitapta, kadınların hayata, hayatın içinden değil; kendi içlerinden bambaşka yorum ve duygularla baktığı "an"ları anlatıyor. Konu edilen kadınlar, bazen hikaye, bazen konuşma, bazen de hesaplaşmalarla hissettiklerini okuyucuya aktarıyorlar.
Sevgiyi, aşkı, parayı, kariyeri, çift olmayı ve en çok da kadın olmayı sorguluyorlar.
"İçten Konuşmalar"ın bir şirinliği var. Petek "Kitapçıların yanı sıra, kadınların kendilerini, tüm güncel endişe ve sıkıntılardan uzak, en mutlu hissettikleri yerde satışa sunulmuş olması" diyor.. Neresi orası?.
Ayakkabı mağazasıymış. Bin yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Ama galiba haklı.. Ayakkabı mağazaları kadınların en çok vakit geçirdikleri yerlerin başında geliyor. Paramız yoktu, almazdı, alamazdı ama, annem ne çok vakit geçirirdi, Ankara'ya geldiğimizde, o büyük ayakkabı mağazalarında..
"İçten Konuşmalar", İstanbul, Ankara ve İzmir BETA Ayakkabı Mağazaları'nda da okuyucuyla buluşuyor. BETA, kitabın sponsoru tabii.. Önümüzdeki günlerde "İçten Konuşmalar"ı okuyan kadınların bir araya gelip içten dostluklar kurabileceği sohbetler ve imza günleri de düzenleyeceklermiş.
BETA'ya bu desteği için ayrıca teşekkürler.. Günümüzde bir kitabı basmak ve dağıtmak o kadar zor ki.. Bu yüzden kitap sponsorlarına her defasında özellikle ve altını çizerek teşekkür ediyorum. Başkalarını da teşvik etmek için..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA