Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Her şeye saldırınca iyi mi oluyor?.

Ülkede nerdeyse kıyamet koparan konulara bakar mısınız?.
Efendim Türk Hava Yolları bir kaç hatta içki servisini kaldırmış.. Tamam.. Oturur tartışırsın..
Hayır!.. Mesele THY değil.. Mesele bundan büyük sonuçlar çıkarmak..
"İktidar rejimi değiştirecek. Türkiye İran olacak!.."
Efendim, TRT'de bir kadın sanatçının kılığı dekolte bulunmuş.
Vay!.. İktidar rejim değiştirecek. Türkiye Suudi Arabistan olacak!..
Efendim, bir bakan "İnançla bilimi karıştırmayalım. Evrim teoridir. Tartışılır. İnanç tartışılmaz" demiş.
Vay!.. İktidar rejim değiştirecek. Türkiye Malezya olacak..
Ben iktidar olsam, bunlara bakıp nasıl kıs kıs gülerim içimden..
Yahu ben kendimi bildim bileli, Türk Hava Yolları tartışılır.. İkramlar tartışılır, hostes kılıkları tartışılır.. Hatları, atamaları tartışılır. THY'nin iktidar, rejim meselesi olmadığı tek devir görmedim..
Bugün dünya devi bir gurur şirketimiz var. Eleştirelim. Hatta acımasız eleştirelim.. Ama THY'yi eleştirelim. Onun üzerinden iktidarı değil..
Yahu bu ülkede televizyon yayınları başladığı günden beri, TRT'ciler ellerinde iğne iplik ve de çengelli iğne ile gezerler. Her devirde, her iktidarda TRT göğüs dekoltelerini, yırtmaçları düzeltir.. Her devirde mini etek istemez.
TRT ayni TRT!..
Eleştirelim. Hatta acımasız eleştirelim.. Ama TRT'yi eleştirelim. İktidarı değil..
Bakan "Bilim ayrı, inanç ayrı" dedi. Nesi yanlış!.
Bilim, adı üstünde.. Kanıt gerektirir.
Evrim ne?. Bilimsel teori!.. Ama adı üstünde "Teori!.." Yani henüz kanıtlanmamış. O zaman tartışılır.
Yaratılış ne?. İnanç!. İnanç adı üstünde, inanan tarafından tartışılmadan kabul edilir.. Peki bakan ne diyor?.
Dünyanın her devrinde, her ülkede "Darwin" tartışılmıştır..
Peki, sorayım size Amerika'da gerçek yaşanmış bir davadan alınan İnherit the wind/ Rüzgarın Mirası filmi okulunda Darwin okuttuğu için mahkemeye verilen bir öğretmenin hikayesiydi.
Film, TRT'de yasaklandığında kim Başbakan'dı?.
Bülent Ecevit!.
İnsanın Yücelişi, televizyonların bugüne dek yayınladığı en müthiş belgesellerden biriydi. İnsanoğlunun dünyada göründüğü günden bu yana gelişimini anlatıyordu. 13 bölüm.. TRT 12'sini yayınladı. Birini atladı. Neydi yayınlanmayan bölüm: Darwin ve Evrim..
Kimdi Başbakan: Bülent Ecevit!.. Kimdi TRT Genel Müdürü: İsmail Cem!.
Ayni gün ayni saatlerde, Türkiye'nin Dünya Kupası finali yolunda çok kritik bir maçı vardı. Bir de o gün kandildi. Süleymaniye'de de mevlit. Mevlit dinlenir, maç seyredilir, değil mi?
TRT, dinlenen mevliti televizyondan, seyredilen maçı radyodan verdi. Bu, TRT televizyonlarında yayınlanan ilk mevlitti, hem de..
Kimdi Başbakan: Bülent Ecevit!.. Kimdi TRT Genel Müdürü: İsmail Cem!.
Bir dünya belgeseli yayınlıyordu TRT.. Afrika bölümünde dans eden ilkel kabileler geldi ekrana.. Kadınların göğüsleri buzlanarak..
Kimdi Başbakan: Bülent Ecevit!.. Kimdi TRT Genel Müdürü: İsmail Cem!.
Şimdi bakın..
Biz TRT'deki iğne ile dolaşan yapımcılar, THY'nin üç beş hattında satılmayan içkilere kendimizi kaptırmış giderken, bu ülkede Adalet adına inanılmaz şeyler oluyor..
Cumhurbaşkanı, Başbakan adeta kefil oluyorlar, çalışma arkadaşları, kendi imzalarıyla atanan Genel Kurmay Başkanına.. Mahkemenin kılı kıpırdamayınca, başkan bu defa astlarının şahitliğini istiyor.
"Üstlerimin şahitliği yetmedi. Bir de, astlarımı, komutanlarımı dinleyin" diyor.. Zamanın dört komutanı mahkemeye geliyor. Ceza Muhakemeleri Usul Yasası diyor ki, "Hazır bulunan şahitler dinlenir.." Çünkü amacın davayı uzatmak olmadığı açıktır.
Yargının kararı "Dinlenmelerine gerek yok. Tutukluluğa devam.."
Fazıl Say hakkında açılan dava, Türkiye'yi yıpratmak isteyen dış düşmanlara büyük silah..
Ama önce o akla hayale sığmaz dilekçe kabul edilip dava açılıyor. Bir an evvel bitirilmesi gerek.. Hayır.. Uzadıkça uzuyor. Son davada ortaya atılan çirkinlik, Fazıl'ı değil, bu ülkedeki binlerce otizm hastası ve ailesini üzecek bir tezgah.. Amaç ortada.. Ama yargıç karar vermiyor.. "Erteleme.."
Şimdi sen TRT'deki kızın açılan omzuna takılmış kalmışken, "Adalet" nerelere gidiyor, neler gözden kaçıyor.. Sen her şeye saldırıp, her şeyi eleştirince, asıl gündem, asıl sorun, asıl kıyametin kopması gereken konu, yarattığın karambolda nasıl kaynıyor.
Peki o zaman bu kıyametleri koparanlar, kime, neye hizmet ediyorlar?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA