Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Müslüm Baba'nın büyüklüğü..

Müslüm Gürses'le hiç tanışmadım.. Hiçbir zaman hayranları safına da girmedim. Harikulade bir sesi vardı ama yaptığı müzik benim sevdiklerim arasında değildi. Gene de iki "Aykırı" albümü arabamın setinde aylarca kaldı. İkisi de, milyonlarca hayranının kabul etmedikleriydi. "Aşk Tesadüfleri Sever"de yerli poptan seçme parçaları seslendirmişti. Sandık'ta ise, Batı müziğinden seçmeleri Türkçe sözlerle yeniden okumuş, hayranlarının tepkisine "Ama biz bu şarkıları kendi üslubumuzla okuduk" diye yanıt vermişti. Haklıydı aslında ama pek de kabul ettirememişti.
Müziğiyle pek fazla ilgim olmadığı halde, Müslüm Baba, hayatta en saygı duyduğum insanların başında geldi hep..
İnsanlığıyla..
Muhterem Nur, Türk sinemasının gelmiş geçmiş en büyük, en popüler starıydı. İşletmeciler, kadroda Muhterem varsa parayı peşin ödüyor, hatta parayı bastırıp Muhteremli film istiyorlardı. Estetik cerrahisi, bu ülkede Muhterem'le başlamıştı. Ellerine Muhterem'in resmini alan kadınlar, genç kızlar "Bu burnu istiyoruz" diye doktor doktor dolaşıyorlardı.
Muhterem Nur, gençlik, üniversite yıllarımızın starıydı.. Fikret Hakan, Salih Tozan ve Semih Sezerli'yle oynadığı Üç Arkadaş (Memduh Ün/ 1958), hele o devirlerde entel çevrelerde alay konusu olan Türk sinemasının dönüm noktası filmlerdendi.
Muhterem Nur, hem de nasıl doruklarda dolaşırken, Cahide Sonku'nun akıbetine uğradı. Onun gibi en tepelerdeyken, dokunmak isteyenler etrafında pervane olurken, birden çukurların en dibine düştü.. O müthiş şöhreti paraya çevirememiş, çevirdiklerini de akıllı yatırımlara dönüştürememişti.. Sinema da onu sömürüp, yüzünü hızla eskitince filmleri iş yapmaz, kapısı çalınmaz oldu.
Düşenin dostu olmaz.. Yıldızı sönünce yüzüne bakan kalmadı, Muhterem'in.. İstanbul barlarında, sonra pavyonlarında şarkı söylemeğe başladı, hayatını sürdürebilmek için..
Oralarda da iş bulamaz olunca, beşinci sınıf Anadolu pavyonlarına kadar indi.
İşte bu sırada çıktı, Büyük Müslüm.. Muhterem'i düştüğü uçurumdan çıkardı.. Sadece yaşamını, sosyal yaşamını kurtarmakla kalmadı, itibarını, saygınlığını da yeniden kazandırdı. Onu eşi yaptı..
Müslüm Gürses'in muhterem eşi oldu, Muhterem Nur!.
Elini sallasa, ellisi, hem de nasıl ellisi koşarak gelecekken, Müslüm Baba, hayatının en büyük babalığını yaptı aslında..
Kaç yıldır evliydiler?. Müslüm Baba'nın özel yaşamıyla ilgili en küçük dedikodu duydunuz mu?. Muhterem Nur'u atlattığının en küçük işaretine, imasına rastladınız mı?...
Muhterem'i yüceltmekle kalmadı.. Onu hep yücelerde tuttu.
Onun için "Büyük"tür Müslüm Gürses benim kitabımda..
Onun için benzersizdir..
Başın sağ olsun, Sevgili Muhterem Nur!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA