Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir dosta açık sitem!..

THY Genel Müdürü Temel Kotil'e sitemim.. Yok canım.. Son zamanlarda arayıp sormaz olduğu için değil.. THY Genel Müdürlüğü'ne geldiği, başının da sıkıntıda olduğu günlerde çok buluşurdum.
Üzerinde güneş batmayan iki kurumumuzdan birinin başıydı. Öteki Dışişleri Bakanlığı.. THY'yi, 60'lı yıllarda, Agasi Şen'in genel Müdürlüğü devrinden beri severim.. Agasi Albay, Genel Müdür olunca, Mete Akyol'u basın danışmanı yapmış, o da beni kurumla tanıştırmıştı. THY'nin önemini o zaman kavramış ve hep desteklemiştim. Temel Kotil döneminde, THY büyük bir atak yaptı. Dünyadaki kriz bütün havacılık şirketlerini sarsar, en büyükler yıkılırken, THY fırsatı iyi değerlendirdi, dünyanın sayılı hava yollarından biri olmayı başardı. Başlangıçtaki yoğun eleştiriler, daha da yoğun alkışa dönünce, Kotil dostumun beni aramaya da ihtiyacı kalmadı..
Aldırmadım..
Ben THY'ciydim.. Genel Müdürcü değil.. Daha geçenlerde ziyaret ettim.. THY ikram servisini yöneten Do&Co ve kurumun aylık dergisi SkyLife'ı çıkaranlarla buluşturdu, yıllanmış THY'ci dostum, basın danışmanı Dr. Ali Genç. Döndüm keyifle yazdım.. Okudunuz..
Keyfim geçen çarşamba kaçtı..
THY, 12 yıldan beri sürdürdüğü Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall konserleri sponsorluğundan vazgeçmişti. 12 yıl.. Yani başlangıcından bu yana..
Vazgeçtiği ne?. 30 tane pas bileti.. Yani para da değil.. 30 bilet, Boğaziçi Üniversitesi gençlerine ve mezunlarına..
Bu ülkeye, Başbakana varıncaya dek en üst düzey yöneticiler ve iş adamları yetiştiren seçkin okula, topu topu 30 biletle "Dost" olmak, Puplic Relations denen şeyin doruğudur. Geleceğin önemli dostlarını bugünden kazanırsın.
Anlatmama gerek yok..
Dünya şirini tanıtım kampanyalarına milyonlar döken, Barcelona, Manchester United gibi dünyanın en zengin kulüplerine daha milyonlar döküp sponsor olan bir kurum için 30 bilete Boğaziçi dostluğunun lafı mı olur, Sevgili Kotil dostum!.
Haa.. Bir özürün olabilir..
"Türkiye'de yığınla üniversite var. Hepsine bilet versek.."
Hayır.. Ortada 12 yıllık bir gelenek var..
"Bu geleneksel konserler bizimle kuruldu. Bize güvendiler. Onlarla devam ederiz. Ama yenilere örnek yapmayız" dediniz mi kim itiraz edebilir..
Mesele o değil, siz de biliyorsunuz, ben de, Sevgili Kotil..
Mesele, sizin iç bünyenizdeki bir anlaşmazlık.. Boğaziçi kurban..
Yazık ettiniz Kotil dostum..
Yazık ettiğinizi bilesiniz ve bir daha düşünesiniz istedim..
Hepsi bu!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA