Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Rüyanın maliyeti..

Necati'yle konuştum dün.. Kelebeğin Rüyası'nın yapımcısı.. "Kaça ulaştı seyirci sayısı" diye sordum. 1.5 milyonu dönmüşler.. "Peki kurtardı mı" dedim.. "Kurtarma sayısı 3 milyon" dedi, Necati.. "Seyirci ile maliyeti çıkaramayız ama, televizyon gelirleri farkı kapar.."
Filmin bazı yurt dışı TV'lere 4 bölümlük mini dizi olarak pazarlanmasının asıl sebebi bu.. Maliyeti kurtarmak.. Yılmaz'la konuştuğumda, "Elimde daha çok malzeme var. Kurgularken, filmi 2 saat 18 dakikaya indirmiştim. DVD yaparken, çıkardıklarımı da ekleyeceğim" demişti. TV pazarlamasında da ayni şeyi yapacaklar belli..
"Niye o kadar büyük maliyet" dedim Necati'ye..
"Dönem filmi bir defa" dedi.. "İstanbul'da 1941'in Zonguldak'ını bire bir kurduk. Set maliyetini düşünsene.. İkincisi, çekim 18 hafta sürdü.. Normal bir Türk filmi 6 hafta sürer.. Biz üç filmlik zaman kullandık.. Maliyet de üç filmlik oldu o zaman.. 10 milyon doları geçti. Ama başta Yılmaz, hepimiz çok mutluyuz.. Para her şey değil.. Biz 40 yıl sonra da konuşulacak bir film yaptığımıza inanıyoruz. Bu yetmez mi?."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA