Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Uyuyan Güzeller!..

"Varoluşun Şifreleri" demiş Metin Ünsal, Teşvikiye'deki Fevziye Mektepleri, Işık Lisesi Galerisi'nde açtığı sergisine..
Ben girişten sonra ikinci holdeki hepsinin gözleri kapalı genç kızlara bayıldım daha çok....
"Uyuyan Güzeller Holü" dedim Metin'e.. "Uyuyan güzeller, uyanmak için ne beklerler, masallarda?.."
Hele bir minik Bodrum güzeli var.. Niye Bodrum güzeli.. Fonda bir Bodrum haritası var. Bardacık koyu..
Metin "Varoluşu ve insanca yaşamı resimlerimde, harita ve figürün bileşimiyle ifade ediyorum. Yani insanın umut ve merakı sonunda keşfettiği coğrafyaların haritalarını, portreleriyle birleştirip 'Yaşam haritaları'nı yansıtıyorum. İnsanın, yaşamın sunduğu sonsuz seçenekleri görebilmesi ve kendine bir yol yaşam haritası çizmesi gerek. Onu anlatıyorum" diyor.. İyi de anlatıyor..
Sergide tanıdık portreler de var. Simge sözcüklerle adlandırılmış.
Duygu Asena mesela.. Tablonun adı Kimlik.. "Kadının adı yok" diye bu ülkede kadına ilk ad koyan, ilk kimlik verenlerin lideriydi Duygu..
Hüseyin Bolt.. Fonda Olimpiyat kenti Londra'nın haritası.. Tablonun adı başka ne olabilir ki?.
Zafer!..
Işık Galerisinden çıkın, yolun karşısına doğru yürüyün. Nar Apartmanı var, Nişantaşı Kavşağına doğru.. İkinci katta Nar Galerisi.. Ona uğrayın.. "Zamansız Şehir İstanbul"u seyredin..
Ömer
Muz, Erkekçe'yi Erkekçe yapan o müthiş ekibin ressamlar gurubundaydı.. Ne guruptu ama.. Mustafa Eren, Ertuğrul Ateş, Reha Yalnızcık, İhsan Ardal, Gürhan Yücel ve de Ömer Muz..
Harika İstanbul çizer Ömer.. Bayılacaksınız.. ..ve de..
Daha da vaktiniz varsa, o zaman Ekav'a yol alın.. Ritz Otelin altında.. Orda da Zeynep Öztürk'ün Motiflerin Yansıması sergisi var.. Motiflerle İstanbul'un simgesi binalar.. Kuleler mesela.. Kilim motifleriyle resimler olunca, kilimler olmaz mı?. Öztürk'ün desenleriyle dokunmuş çok hoş kilimler de var sergide..
Galeriler bu ülkede ne yazık pazarları kapalı.. Maazallah, ne olur ne olmaz.. İnsanların vakti bol ya, aileleriyle kalkar gelir de kalabalık ederler (!) diye..
Onun için ben size bir cumartesi turu özetledim. Metin'inki hariç, ötekilere son şansınız bu hafta sonu çünkü..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA