Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Afife Ödülleri!..

Afife Ödülleri adayları açıklanmış. Açıklanırken başka şeyler de açıklanmış..
Yıllar önce büyük umutlar vaad ederek başlayan Afife ne yazık ki, hatalarda ısrar edilerek ve yeni fahiş hatalar eklenerek devam ediyor..
Rüzgara göre kural değişir mi?.,
Birileri eleştirdi diye, yarı profesyonel, salonu bile olmayan minik tiyatrolar da ödül çerçevesine alınmış. Olur mu?.
O öncü, o avangard, o idealist tiyatrolara da ödül vermek gerek tabii. Ama ayrı bir gurupta toplayarak..
85 kişiyle ve arkasında kamunun müthiş ekonomik desteği ile sergilenen bir Devlet Tiyatrosu yapımıyla, bir kenar mahalledeki iki kişilik, dekorsuz, kostümsüz Oda Tiyatrosu ayni klasmanda nasıl mukayese edilir de, yarıştırılır?.
Gişe sorunu olmayan bir tiyatrocukla, yaşamak için gişeden başka yolu olmayan bir özel tiyatro ayni koşullarda mı yarışa girerler?.
Bu kadar garip, bu kadar yanlış, bu kadar komik bir karar nasıl alınır?.
Afife'yi kuran, bugünlere getiren, Baş danışman Haldun Dormen üstad Broadway ile off Broadway'in karıştırıldığını hiç duydu mu New York'ta..
Açıklamada gargaraya getirilmiş bir bölüm var.
Adayları belirleyen ön jüri kaç kişi?. 3 bin oyuncuyu kaç kişi izlemiş de içlerinden en iyilerini, neye göre seçmiş belli değil..
Esas jüri kim?. Kaç kişi?. Nasıl oylayacak? Eski ve her türlü dedikoduya açık sistem aynen devam mı ediyor, bilemiyorum.
Afife Ödüllerine kaç yıldır gitmiyorum, "Körler, sağırlar birbirini ağırlar"a döndüğü için. Bu yıl durum görünüşe göre daha da kötü..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA