Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Öyle güzel bir spor kitabı ki..

Ergun, (Hiçyılmaz) meslek yokuşunda yarım asrı deviren son kelaynaklardan biridir ve kendi gitmiş adı kalmış Babıali'nin Hammer'idir. Ama sadece tarih yazmaz. Onunla aynı gazetelerde, dergilerde yıllarca beraber dirsek çürüttük. Geldi geçen gün. Masaya koca bir cilt bıraktı. Bizim Ankara'daki zaman zaman sözünü ettiğim ilk gazetem, Yenigün. Kimler yok ki? Mesleğimin ilk yıllarına dalıp gitmişken, "Yeter" dedi ve ekledi.." Bu da yavrusu..
"Türkiye'de Bisikletin 100 yıllık Tarihi"..
Ergun, eski federasyon başkanlarından, bisiklet sporunun.. Kitabına da Bisiklet Federasyonu sponsor olmuş.
Başkan Emin Müftüoğlu'na teşekkürler.
Talat Tunçalp'ın ve Ergun'un bıraktığı yoldan giden, Müftüoğlu, 2004 yılından bu yana sporda Avrupalı olmak konusunda çaba harcıyor.. Balkan Bisiklet Birliği başkanlığına getirilmiş. UCİ (Uluslararası Bisiklet Federasyonu) yönetim Kurulu'na girmek başarısını göstermiş.
"Bisikletin Yüzyıllık Tarihi"ni hemen karıştırdım.. Kimler, neler yok ki... Biyografiler, fotoğraflar, klasmanlar ve dereceler.. Talat Ağabeyden (Tunçalp) Orhan Suda'ya ilk başkan Muvaffak Menemencioğlu'ndan, Saim Gogen'e, Cafer Çağatay'dan Şinasi Bey ile yüzlerce yıldıza Ergun büyük bir "Finiş" yaptırmış.
Kitapta çok da tanıdık isim var. Bizim Yenigün'de ilk bisiklet yazarımız, şimdi emekli Büyükelçi Günaltay (Şibay) ve, Ünal Tolun da tabii ki start yerinde Çankayalı, Kalesporlu, Mülkiyeli Muhafızlı, özetle Ankara'nın hareketli yıllarında Yavuz (Çakır) Nezir (Sonakın) ile Mustafa Palaska'ya uzanan şampiyonlara, Hasan Kılıç, Rıfat Çalışkan, Çetin Yüce, Hasan Yurtsever, Ali Hüryılmaz, Nusret Ergül, Seyit Kırmızı Sadık Keleş, Erol Küçükbakırcı, Haluk Günözgen ve diğerleri yetişiyor. Sadece Ankara, İstanbul değil, Konya da önde giden bir bölge, şimdi futbola reklam dayanağı olan tarihi velodramıyla..
Eski ve yeni başkan bir büyük bir projeyi gerçekleştirme çabasındalarmış.. Yakın zamanda Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Bisiklet Turu var ya.. Tarihi fotoğraflar ve belgeler hazırlayacakları bir gezici sergiyi tura ekleyecekler..
Seyyar müze, yarış boyunca etaplarda konaklayacak.. Böylece kim bilir, Türk Spor müzesinin temeli de bisikletle atılmış olacak..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA