Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim, Köyden çıkıp Marmaris'e bile gitmedim.
Galatasaray maçını seyretmek için. Bizim medyanın, Galatasaray'dan yana müthiş pompalama harekatına rağmen en az 4 gollük bi skor bekliyordum.
Niye gidip de sinirlerimi bozayım. (Köydeki internet bağlantısı devreye girince benim de dünya ile bağlantım başladı..
Pompalama harekatını oradan izledim. Sonra, "Mourinho Fatih Terim'i bu kadar göklere çıkardığına göre herhalde işi 2-0'a ayarlar.." diye düşündüm. Ama anlaşılan yarı finali sağlama bağlamak için 3-0'ı uygun bulmuş.
İstanbul'da Galatasaray tek farkla alırsa, ilerde bakmışın Terim Galatasaray Başkanı, Mourinho da futbol takımının başında.
İşin daha da matrağı, ertesi gün spor basınına bakıyorum, pompalamaya devam..
Zaten 3-0 bitmiş.. Hatta 5-6 olurdu diyenler var. Mesela Öcal abimiz (Öcal Uluç ) "Bana göre 5-2 lik bi maçtı"diyor.. Ama dedim ya pompalamaya devam. Bi pompacının başlığı da şöyleydi: "15 Avrupa Devinden Cimbom'a Gözaltı "Okuyunca anlaşılıyor ki Barcelona'dan B.Münih'e kadar 15 büyük kulüp, transfer etmek için Galatasaraylı futbolcuların peşinde.. Pompalamanın da bi ölçüsü olmalı Abuzittincim.
Bi de "Barcelona, Messi'nin yerine Burak'ı alıyor" diye yazsalardı pompanın cilalısı olurdu, ama akıllarına mı gelmedi yoksa "bu kadarı da okuyucuyu tam keriz yerine koymak..." diye düşünüp vaz mı geçtiler bilemiyorum.
Bu pazar gününde Galatasaraylıları daha da kızdırmamak için konuyu değiştireyim.
Abuzittincim hükümet yerinde bi kararla, kimliği belirsiz kişilerce piyasada satılan "şifalı bitkiler"e karşı ciddi önlem aldı. Bu "şifalı bitki" denen nesneleri bilinçsizce kullanan kimbilir kaç kişi sağlık açısından başına dert açmıştır.
Gazetelerde, zehirlenip ölenleri bile okuyoruz.
Fakat işin bi başka cephesi de var. Modern laboratuvarlarda bitkilerden ekstrat (bitki özü) elde eden ciddi firmalar.. Bunlar ürünlerini aktarlarda değil belli başlı eczanelerde pazarlıyorlar. Lakin, TV'lerdeki kamu spotlarına bakarsan onlar da tu-kaka! Olacak iş mi yav!
Mesela İmmu-nat firması..
Adamlar XPS6 adını verdikleri bi bitki preparatının (kolesterol, yüksek tansiyon ve diyabete karşı ) Avrupa'da satış iznini aldılar. Yani AB'de, resmen tescilli marka.. Bu, eczacılık tarihimizde bi ilk. Bizim hükümete göre bunlar sahte şifalı bitki satıcıları! Bu kadar çarpık anlayış! Pes yani..
Hayır korkum ne.. Bugünlerde aynı firmanın zerdeçaldan ürettiği bitki özü Almanya'daki laboratuvarlarda test ediliyor. İster misin Almanlar ".. bunlara kendi hükümetleri bile destek çıkmadığına göre işin içinde bi iş olmasın?" diye kuşkulanıp İmmu-nat'ı geri çevirsinler (!) Mektubumu bitirirken münasip yerlerinden öperim kardeşim.Güneş.
tecelligunes@yahoo.com.tr


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA