Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kıbrıs'taki harika gece..

Modern Folk Üçlüsü'nün menecerliğini yaptığım günlerde tesadüfen elime geçen bir 45'likte dinlemiştim, Kıbrıs Gelini adlı çok seslendirilmiş Kıbrıs Türküsünü..
Sıla 4 diye bir gurup yapmış..
Başlarında büyük mücahit Rauf Denktaş'ın oğlu Raif var.. (Genç yaşta trafik kazasında öldü, nur içinde yatsın..) Yıllar sonra Kıbrıs'a gittim. Dostum Ertan Birinci beni hava alanından aldı, kente doğru gidiyoruz.
Arabanın radyosu, Ertan'ın sahibi olduğu radyoya bağlı.. Spiker demez mi, "Sevgili Dost Hıncal Uluç Kıbrıs'a geldi. Şimdi ona bir sürprizimiz var!.."
Sürpriz "Sıla 4 ve Kıbrıs Gelini.."
O günden sonra Kıbrıs Gelini Ertan'la benim özel marşımız oldu.. "Alo" yerine "An olur, şan olur Kıbrıs gelini" deriz telefon açtığımızda birbirimize..
Ertan o zaman hayallerini anlatırdı bana.. Bir televizyon kurmak, Londra'dan Sydney'e tüm Kıbrıslılara ulaşmak..
Genç TV o hayali gerçekleştirdi işte.. Şimdi Kıbrıs'ta harika bir binası, Londra'da digital stüdyoları var. Uyduya çıktı, dünyaya yayın yapıyor ve ben 16. Kuruluş gecelerine gururla gittim..
Bir sürpriz daha..
Genç TV ödülleri de o gece veriliyormuş.. "Yaşam Boyu Onur Ödülü" efsane gurup SILA 4'e.. Sunucu beni anons etmez mi ödülü vermek için.. 40 yıldır şarkılarını bağırdığım, ama tanımadığım dostlarla karşılaşacağım ilk defa..
Üç İhtiyar Delikanlı geldi sahneye..
Arkada İzmir'in o dünyalar güzeli Blue Note orkestrası var. Geçen sene Ertan'ın oğlu, Genç TV Ceosu Tekin'in düğününde beni mest eden..
Çalmaya başlamazlar mı, Kıbrıs Gelini'ni..
Raif cennette.. Sıla 4, üç kişi.. Erdinç Gündüz, Aydın Kalfaoğlu, Ferahzat Gürsoy.. Ertan'a işaret ettim.
Geldi. İkimiz yarım Raif ettik.. Beş kişi bağıra çağıra söyledik türküyü, Sıla Üç Buçuk olarak..
Kıbrıslı genç oyuncu Hazar Ergüçlü'ye Yılın Genç Oyuncusu ödülünü Perran Kutman verdi.
Üstün Başarı Ödülünü Kıbrıslı pop yıldızı Ziynet Sali, Ertan'dan aldı.
Üstün Hizmet Ödülü Rafet El Roman'a, onu Türkiye'ye tanıtan yapımcısı Koral Sarıtaş'tan sunuldu.
Genç TV Marşını yapan Kıbrıslı sanatçılar Ayhan Baskal ve Hasan Yalkın'a teşekkür plaketini Ertan'ın babası Tekin Birinci ve sanatçı Sermiyan Midyat verdiler.
Genç TV'nin yeni binasını çizen Kıbrıslı mimar Tunç Adanır'a. plaketini de Faruk Bayhan takdim etti Amerikalı sanatçı Della Miles ve Kıbrıslı genc yıldız Angel'i de keyifle dinledik.
Merit Otel'in cennet bahçesini hem de nasıl esen rüzgârı dağıtmak için elinden geleni yaptı.. Bunca yıl sonra Kıbrıs'ta ilk defa üşüme duyusunu yaşadım ama, her şey o kadar güzeldi ki, kimsenin keyfi kaçmadı..
Yaşa Ertan!.. Yaşa Tekin!..
Nice yıllara!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA