Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Zsa Zsa yengemizden haber var!..

Los Angeles'tan, Safter Yılmaz'dan bu defa sana değişik bir not..

***

Türk dostu ve Atatürk hayranı Zsa Zsa (Jo Jo okunur) Gabor'un Los Angeles'ın en lüks semti Bel-Aire'deki malikanesi mahkemece 11 milyon dolara satıldı. Son yıllarda bir kaç defa komaya giren ve bu arada bir bacağı kesilen Zsa Zsa sağlık masraflarını ödemekte güçlük çektiği için evini ölüme kadar ikamet etmesi şartı ile satmağa karar verince buna ikinci eşi Amerikalı otel kralı Conrad Hilton'dan olan kızı Francesca karşı çıkmıştı. Bu yüzden kızı ile mahkemelik olan 93 yaşındaki Zsa Zsa Gabor davayı kazandı. Mahkeme kararı ile sattığı malikanede üç yıl daha oturabilecek.
1936 yılında Budapeşte'de tanıştığı kendisinden 20 yaş büyük devrin Türkiye Basın Yayın Genel Müdürü olan Burhan Belge ile (Murat Belge'nin babası) evdeki baskıdan kurtulmak için 16 yaşında iken evlenerek Ankara'ya geldiğini hatıralarında nakleden Zsa Zsa Gabor, Atatürk ve İnönü gibi devrin liderlerini tanımak şansına da ulaştı..
1941'de eşinden boşanarak kız kardeşi Eva'nın yanına Amerika'ya giden Zsa Zsa burada Hilton otellerinin kurucusu Conrad Hilton'la ikinci evliliğini yaptı.. Tek kızının olduğu bu evlilik fazla sürmeyince, kız kardeşinin yaşadığı Hollywood'a giderek sinemada şansını denedi.
En önemli filmi 1952'deki "Moulin Rouge" oldu.. Halen 9'uncu kocası Alman Prens Von Anhalt ile evli olan Gabor'un eşleri arasında film yıldızı George Sanders de yer alıyor.
1955'te inşa edilen önce milyarder yapımcı Howard Hughes, sonra ünlü şarkıcı Elvis Presley'nin sahibi olduğu, şimdi sattığı, 6'sı yatak 34 odalı, 7 banyolu malikaneyi, 1973'te 280 bin dolara almıştı.
Zsa Zsa Gabor'u sağlıklı günlerinde defalarca ziyaret etmiş, ondan Türkiye ve Atatürk'le ilgili anılarını dinlemiştim..
Bu ziyaretlerin birinde ailecek yemek yiyorduk. O yıllarda 7'nci kocası Sırp asıllı bir avukatla evli olan Zsa Zsa eşime beni gösterip "Bu kaçıncı koca" diye sordu.. Eşim "İlk cevabını verince Zsa Zsa bir kahkaha patlatarak "Elini çabuk tut.. Hadi hadi!.. Yaşlanıyorsun.." dedi.. Masada daha sonra Ermeni teröristlerce şehit edilen Los Angeles Başkonsolusumuz Kemal Arıkan da vardı.. Hepimiz, 7'nci eş de dahil çok gülmüştük..
Daha sonra Zsa Zsa anılar kitabını imzalayarak bize hediye etmişti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA