Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Mahşerin Üç Atlısı..

Uluslararası Spor Kurumları, dünya sporundaki hızlı kirlenmeye karşı hayatta kalma savaşı açtılar. Evet hayatta kalma..
Spor giderek ilginçliğini kaybediyor, seyirci, gerek ekran, gerek tribün seyircisi hızla düşüyor.
Nasıl düşmesin..
Bir yanda şike.. Özellikle bahis mafyasının organize ettiği şikeler.. Seyir zevkini sıfırlıyor..
Bir yanda doping.. Şampiyon diye ayakta alkışladığın, milli marşını ayakta dinlediğin, bayrağına selam verdiğin sporcunun bir ahlaksız olduğu yıllar sonra ortaya çıkıyor, her şey geri alınıyor. Peki sen ne izledin o zaman?. Bir daha izlemek ister misin?.
..Ve çağımızın en büyük suçu.. İnsanlık suçu.. Irkçılık..
İnsanlığı yok edeceği söylenen efsane "Mahşerin Dört Atlısı" gibi.. Atlılardan üçü, Savaş, Açlık ve Veba'dır. Dördüncü Beyaz Atlı ise, Kurtarıcı!.
Sporun Üç Atlısı bunlar.. Üç cehennem zebanisi.. Şike.. Doping.. Irkçılık!.
Ve kısmete bakın..
7 Eylül'de 2020 Olimpiyat Kenti'ni seçme oylaması yapılacakken, Türkiye bunların üçüyle de uğraşıyor..
Irkçı sporcunun Akdeniz Oyunları'nda bayrağımızı taşıması..
UEFA'nın şike kararları..
Doping İzleme Kurumları'ndan arka arkaya gelen 8 milli halterci ve 16 milli atlet için gelen "Doping" raporları..
Görünürde olmayan şey, dördüncü atlı.. Beyaz olan.. Kurtarıcı..
Çünkü "Kurtarıcı" olması gereken kişi, yani Türkiye'nin yüzünü, 2020 için oy verecek İOC Üyelerinin önünde ağartacak "Biz gerekeni en acımasız şekilde yapıyoruz. Kimse merak etmesin" diyecek ve örnekleyecek Spor Bakanı, tam tersini yapıyor. Uluslararası kuruluşları delirten, olaya el koyup çok ağır cezalarla ibret olmaya yönelten "Örtbas" çabaları içine giriyor..
Amerika, geçin ülkelerini, dünyaya efsane olmuş Marion Jones gibi bir prenses, Lance Armstrong gibi bir imparatoru "Amerika'nın yüz karaları" ilan etmekten çekinmezken, bizim bakanımız dopingleri "Kedi pisliğini gizler" örneği gözlerden kaçıran federasyon başkanlarını hala görevde tutuyor. İşte dün okuduk.. Eşref Apak dahil, sekiz milli sporcuda daha doping bulunmuş.
Birbiri ardına gelen rezaletlerden sonra, WADA'nın "En sıkı izlenecek ülke" ilan ettiği Türkiye'de 2013 yılında, sadece atletizm dalında 250 örnek alınmış. Dopingli çıkan örnek 31.. 46 örnekte de sonuçlar bekleniyor. Halterde alınan örnek 154. Doping çıkan örnek 34.. Yuh!..
Peki, Bakan ne yapıyor?.
Şov!.. Esas üzerine tek eylem ve söylemi olmadan şov..
Irkçılık yapan güreşçiye Akdeniz Oyunları'nda bayrak taşıma görevi veriyor.. Yangına körük..
Ne yapıyor?.
Şikeyi örtbas etmeye çabalayan federasyona göz yumup, UEFA'nın tankları ve toplarıyla üzerimize gelmesine sebep oluyor..
Bu ülkenin 28.5 milyon lirasının hesabını yıllardır vermeyen, kişisel zaafları ve öfkeleri yüzünden, Galatasaray'a Şampiyonluk Kupası vermemek için ortadan toz olan federasyon başkanına hesap sormuyor.. Ya da, "Nedense" soramıyor..
Türk Atletizmini yüz karası duruma düşüren federasyonu görevden alması gerekirken, soruşturma bile açtırmıyor, ya da açtıramıyor.
Bunlar eylülde, 2020 kentini seçmek üzere toplanacak IOC üyelerine, rakip Madrid ve Tokyo tarafından tüm ayrıntıları ile anlatılmayacak mı sanıyorsunuz?.
Bu internet çağında ne gizli kalıyor ki?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA