Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bunlar nasıl kaza?..

Bu kaçıncı Metan Gazı kazası, bir ay içinde.. Ne bir ayı.. Rakamlara bakar mısınız?.. 10 gün.. Dört kaza (!).. 11 ölü..
Yani bu nasıl bir gaflet, dalalettir?.
"Kaza" diyoruz.. Ne kazası.. Durmadan insanlar ayni sebeple ölüyorsa, hıyar gibi ölüyorsa, buna "Kaza" denir mi?. Bunun bir önlemi yok mu?. Olmaz olur mu?.
Ama önlem alması gerekenlerin umurunda değil.. Niye olsun ki?.
Bunca metan ölümü sonucunda suçlu bulunan tek yöneticinin adını okuyan duyan var mı, ülkemizde.. 11 ölüden bir "Sorumlu" çıktı mı?.
Deniz kazaları başladı.. Boğulmalar.. Yaz başından beri boğulanlar, Mısır darbesinde ölenleri katladı, haberiniz var mı?.
Yok!.. Kimsenin yok. Çünkü kimsenin umurunda değil..
Yasak yerde denize girip boğulanın bile hesabını sorar eloğlu, oysa.. Yani uygar ülke "Niye bekçi koymadın" diye, bayıltır sorumluyu..
Bizde binlerce insandan milyon kazanan plajların, havuzların hangisinde can kurtaran kuleleri, bu kulelerde durmadan denizi gözleyenler, sahilde anında yetişecek araçlar, teçhizatlı ilk yardımcılar var?.
Kontrol eden duydunuz mu?. Ceza alan plaj, tatil köyü, havuzlu otel duydunuz mu?. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir.
Gazeteler yazıp duruyor.. Uçakta hostes, kaynar kahveyi minik bebeğin üzerine dökmüş. Bebekte birinci ve ikinci derece yanıklar.. Ölümden dönmüş yavrucak. Aile hostesi mahkemeye vermiş..
Hostesin ne suçu var?.. Uçak insanın dengesinin her an ve en kolay bozulabileceği taşıt aracı değil mi?. Bu yüzden bağlı gitmiyor muyuz?.
Yanlış hosteste değil, şirkette.. Uçakta, üzerinize döküldüğünde birinci, ikinci derece yanık yapacak kaynar kahve servis edilir mi?. Bu sıcaklığın makul bir sınırı yok mu?.
Uygar ülkelerde var. O bebek bir Amerikan uçağında yansaydı, aile şimdi dolar milyoneriydi. Ben Amerika'daydım, yaşadım.. Bu köşede yazdım da..
Fast Food dükkanında hamburger ve kahve almış kadın. Tepsiyle masaya yürürken, sendelemiş, kahve bacağına dökülmüş.. Bacak yanmış.. Haydi mahkemeye..
Meğer, fast food restoranlar, kaza tehlikesi yüksek olan servis alanlarıymış. Bu yüzden böyle yerlerde, bizim santigrata göre, 80 derecenin üzerinde sıcak kahve olamazmış. Kadını yakan kahve ise, 95 derece imiş..
Mahkeme şirketin bacağında yanık izi kalan kadına 3.5 milyon dolar tazminat ödemesine karar vermişti, iyi mi?.
Hadi şimdi bir daha kaynatın bakalım. Millet bilerek üstüne döker, milyoner olmak için..
Bizde canın bedeli kaç para bilen var mı?.
"Bedava yaşıyoruz, bedava" demiyor mu, şair?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA