Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu ülkenin savcıları nerede?..

Günlerdir bu ülkede "Nefret suçu" işleniyor.. Günlerdir bu ülkede, yüz binlerce insan, başka yüz binlerce insana hedef gösterilip, terör suçu işleniyor.. Günlerdir bu ülkede, bir takımın taraftarları, öbür takım taraftarlarına "Düşman" diye işaret edilip "Futbolda Şiddet Yasası"nın yazdığı en ağır suç işleniyor.. Günlerdir bu ülkenin, tüm dünyanın saygınlığını kazanmış bir üyesi, holiganların önüne atılarak, insanlık suçu işleniyor..
Ve günlerdir bu ülkede bir tek savcıdan "Tık" sesi gelmiyor..
Bu nasıl iştir?.
Bu ülkede suçlar "Bizimkilerin suçları, ötekilerin suçları" diye ikiye mi ayrılır?.
Ya da suçlar iki çeşit midir, "Göz yumulacak suçlar?. İşleyenin anında canına okunacak suçlar" diye..
Yahu Mekteb-i Mülkiye'de dört yıl boşuna hukuk okumuşum ben.. Okuduklarımın hepsi boşmuş meğer?.
Şimdi İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'na soruyorum ben..
"Bağdat Caddesi'nde yürüme özgürlüğüm var mı?. Yürürken, günlerdir tahrik edilen holiganlardan biri veya bir kaçının saldırısına uğrarsam, hastanelik, hatta mezarlık olursam, vicdanınız rahatsız olmayacak mı?."
Savcı!.. Müdde-i Umumi!.. Yani kamunun, halkın avukatı.. Cumhuriyetin Avukatı..
Gözünün içinde kaşı olanlar tutuklu.. Bu iç savaş tahriki yapanlar takipte bile değil..
Yangına körükle giden ve bu "Suç" oluşturan tahrikleri üst üste manşetlerine taşıyan gazeteler de suça iştirak ediyorlar.. Satır satır ekrana yansıtan televizyonlar da.. Bunları okuyanlar, bunları izleyenler, günlerdir hedef gösterilen, ismen hedef gösterilenlerden birine saldırırsa, o zaman mı harekete geçeceksiniz?.
Türkiye dağ başı mı?. Türkiye dingonun ahırı mı?.
Bu ülkede boğazına kadar batmış bir takım insanlar, paçalarını kurtaramayacaklarını görünce "Madem ben batıyorum, gemi de batsın" diyerek, herkese ve her kuruma, "Hedef göstererek, tahrik ederek yandaşlarını suça teşvik ederek" saldırma hakkına sahipler mi?. Fenerbahçeli bir Federasyon Başkanı'nın emrini yerine getirip, UEFA'ya istediği belgeyi gösteren profesyonel federasyon memuru genç kızın adı, resmi, görüntüleri, günlerden beri "Fenerbahçe düşmanı.. Bütün bu cezaların sebebi" diye manşetlerde, ana haberlerde geziyor.
Bu kız saldırıya uğrarsa ne olacak, Sayın Savcılar?.
O zaman mı harekete geçeceksiniz?.
Bu ülkenin, tüm dünyada en saygın evlatlarından, hem de Fenerbahçelilik nedir, herkese öğretecek kadar Fenerbahçeli Şenes Erzik'in başına ne gelmesini bekliyorsunuz, rezalete el koymak için?.
Futbol fanatizmi, futbol holiganizmi bu ülkede kaç ölüme sebep oldu bilmez misiniz?.
Sayın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı..
Kendimi güvende hissetmiyorum, tamam mı?.
Peki bu benim suçum mu, söyler misiniz?.
O zaman?..
O zaman birisi görevini yapsın, lütfen!..
Not.. Bu yazıyı bitirdim. Karşımda bir haber televizyonu.. Galatasaray, günlerden beri Galatasaray'ı ve Galatasaray yöneticilerini hedef gösteren bildiri ve demeçlere yanıt vermişler..
Tarafsız (!) haber televizyonu haberi sunuyor..
"Galatasaray kulübü Aziz Yıldırım ve yönetimini hedef alan bir açıklama yaptı!."
Yazıklar olsun!.. Ne diyeyim!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA