Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Muhteşem "Tur"da, bulantı!..

Fransa Turu, bir harikaydı. Hele ilk defa gece yapılan kapanış töreni unutulmazdı..
Bu insanın seyretmeye doyamadığı güzellikleri, Eurosport'un Türk anlatıcı ve yorumcuları mide bulandırıcı hale getirdiler..
Yani, alayınız, maaşlı memuru gibi Contadorcu olabilirsiniz. Onu geçen herkesten nefret edebilirsiniz.. Ama bu nefretinizi içinizde saklayın. Kusmayın. Ekranımı kirlettiniz resmen..
Froome diye pırıl pırıl bir genç var. Geçen sene Sky'ın ikinci adamıydı. Turu kazanan Wiggins'in ardından ikinci oldu.
Bu yıl Wiggins girmeyince, kaptan o oldu. Favorilerden biri, birincisiydi..
İlk etaplarda "Nerden çıktı bu adam" muamelesi gördü. Son etaba kadar, Eurosporcular, bitkin, ölü, zor pedal çeviren Contador'dan atak bekleyip, Froome'u aşağıladılar, köpeğin poposuna soktular..
Şov için yapılan Paris etabından bir gün önce, yarış galiplerinin kesinleşeceği bir tırmanış etabı vardı.
Froome bu etapta da Contador'u perişan etti ve zirveye 2 kilometre kala, etap için atak yapınca, Eurosportçular Froome'a sövmeye başladılar.
Bu ne egoizmmiş. Turu zaten kazanmışmış. İnsan biraz da başkaları para kazansın istermiş. Etabı öbürlerine bırakmalıymış..
"Öbürleri"dediği iki bisikletçi rakip takımlardan.. Yani bir sporcu rakibe etabı niye bırakır?. Alenen şike teklif ediyorlar ve Froome "Yarıştığı" için yerin dibine sokuluyor..
Oysa "Tur"u da bilmiyorlar.. (Yoksa bile bile mi yapıyorlar, bu utanç verici rezilliği.. Daha da ayıp..)
Zirveye iki kilometre kala Froome atak yaptığında, önünde Quintana vardı.. Bizimkilerin "Etabı ona bırak" dedikleri Kolombiyalı.. Ve Quintana ile Froome "Dağlar Kralı/ En İyi Tırmanıcı" ünvanı, yani pembe benekli mayo için çekişiyorlardı. Froome, Dağlar Kralı olmak için Quintana'yı geçmek zorundaydı. Geçerse, 1970'den beri hem turu, hem Dağlar Kralı Ünvanını ayni turda kazanan ilk bisikletçi olacaktı. Bir tarih yazacaktı. Yani şike değil, atak yapması için harika bir sebebi de vardı..
Ama Froome nefretçileri ve Contador yalakalarının gözleri öyle dönmüştü ki, Paris'te yapılan gösteri etabında bile bunu konu ettiler..
Froome'un nasıl aç gözlü, nasıl aşşağılık bir tamahkar olduğunu, bir etap önce yarışı niye rakiplerine bırakmadığını sorgulamaya devam ettiler.. Yuh!..
Bir muhteşem turu ve bir muhteşem şampiyonu anlatamayan bu ekran kirlerine bir daha fırsat verilmesin..
(Yazdıklarımın ağır olduğunu biliyorum. Ama inanın az bile yazıyorum.. Contador hayranlığı yüzünden bir büyük şampiyonu kirletmeye, yok etmeye çalışanlar için ne yazsam az!..)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA