Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
O kadar gürültü o kadar patırtı, Türk turizmi beklenenden çok iyi gidiyor. Valla helal olsun.. Üstelik savaş tehlikesi de burnumuzun dibinde! Bu yıl gene 25 milyar dolar girer. Hatta milli istatistik kurumumuzun pompalamasıyla, kâğıt üzerinde, 30 milyarları bile aşabiliriz!
Cari açığın artmaya başladığı şu günlerde turizmin önemi bi kez daha ortaya çıkmıştır ama büyüklerimiz bunu anlamamakta ısrar ediyorlar.. Isrardan da öte bi de köstek var. Ben, alkol yasağı uygulamasının, sektörün başına dert açmasından endişe duyuyorum. İnşallah yanılıyorumdur Abuzittincim.
Turizmin bi başka sorunu da, hala elektriklerin zırt pırt kesilmesi. Evet son yıllarda baya bi düzelme var ama artık şu meret 24 saat kesintisiz gelsin bilader. Ege kıyılarından Yunan adalarına bakıyorum, her gece pırıl pırıl..Adamlar taa Atina'dan tankerlerle mazot taşıyıp adalardaki jeneratörleri kesintisiz çalıştırabiliyorlar.. İşte, iki ülke yönetimi arasındaki turizm anlayışı!
Uçak yapacakmışız.. Daha devamlı enerjin yok.. Ulaştırma Bakanı TV'de böbürlenip duruyor. Biz millet de ağzımız açık, hayran hayran bakanımızı dinliyoruz.
Şak,şak şak ! Yav 1925'lerde uçak yaptık.
1928'lerde de fabrikasını kurduk, seri imalata geçemedik. Derken, Marshall yardımı filan, bize uçak yaptırmadılar. Zamanın liderleri de işin üzerine düşmedi.
Anlaşılan Bakanlar Kurulu bu defa çok ciddi ki, koltuk sayısını bile saptamışlar "60 ila 100 koltuklu olacak, havada da 3 saat kalacak.."
Bunlar çok ciddi tespitler Abuzittincim.
Ciddi olmayan başka meseleler de var. Diyelim uçağı yaptın. Seri imalata da geçtin. Nerede uçuracan? Dünyayı paylaşan dev uçak firmaları sana izin verirler mi? Geçenlerde, sivil havacılığın otoritelerinden Sefa İnal'ın bi yazısında okumuştum.
Türk Hava Yolları, Boing'in sigara küllüğünü bile izinsiz değiştiremezmiş! Küllük bu..İş o noktaya gelmiş yani.. Sen anlat dur, bizler de gariban, şakşaklayalım.
Haa, bak şu olur. Uçağı yaparsın ancak kendi sınırların içinde uçurabilirsin.
İngiltere bunu yapıyor, ne derece ekonomik bilemiyorum. Kendi bahçende oynarsın yani..
Bi de uçak gemisi yapacakmışız..Uçağı yaptık gemisi kaldı. Dünyada iki elin parmağı kadar, uçak gemisi olan ülke var. Amerika dışında hemen hemen hepsinin birer tane.
Gemiyi yaptın nerede kullanacan ? Küflenir Abuzittincim. Bunun en ufağının maliyeti 3 milyar dolardan başlıyor. Yüzdürmek için de her yıl ona yakın masrafın var.
Ki senin daha bi yolcu kruvazörün yok..
Üç tarafın denizlerle çevrili, 500-1000 kişilik bi kruvazörün yok.. Hatta madem iddialısın, dünyanın en büyüğünü yap. 10 bin kişilik..
Direğinde Türk Bayrağı, Miami Limanı'na girerken bütün Amerika şapka çıkarsın.
Üstelik bu uçak gemisi gibi değil, demirin üzerinde yatmayacak. Kruvazör taşımacılığı, Dünya da hızla gelişen bi sektör.
Ekonomiye büyük katkın olur. Kurdur filoları..
Okyanuslar bayraklarımızla donansın.
Hem prestij, hem iş !
Bunu yapacak güçtesin, üstelik..
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş. tecellister@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA