Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Geçen hafta, Çeşme ile ilgili yazacağımı söylemiştim.. Ama Gazipaşa Havaalanı öne geçti..Önce ondan bahsedeyim sonra Çeşme'ye geçeyim.
Nihayet THY de Gazipaşa'ya uçacakmış. Esasında ortada garip bi durum vardı. Dünyanın en çok noktasına uçan THY kendi ülkesinde Gazipaşa Havaalanı'na uçmuyordu. Düşünebiliyor musun Cibutiye gidiyor ama Gazipaşa yok! Anlaşılan şimdi, bu garip durum ortadan kalkıyor.
Ben, başkalarının borazanını üflemediğim, midemle de herhangi bi kuruluşa veya kişiye bağlı olmadığım için gene yazıyorum. Gazipaşa Havaalanı uçuş emniyeti açısından sakıncalı havaalanıdır. THY gibi, uçuş emniyeti yönünden dünyanın en kötü 10 uçak firması içinde yer alan bi şirketin bu riski göze almaması gerekirdi.. Ama alıyorlarmış. Ne diyelim.. Allah kazadan beladan korusun!
Gazipaşa Havaalanı neden risklidir? Çünkü: konumu itibariyle yanlış yere yapılmıştır. Pır-pır lar hariç diğer uçakların bi "pas geçme" durumunda, karşıki dağlara çakılma ihtimali vardır. Bu risk 200'den fazla yolcu taşıyan uçaklar için çok çok fazladır.
Bunu ben söylemiyorum. Aklı başında, havacılıktan anlayanlar söylüyor. İnternette, bazı havacılık sitelerinde bunlar yazılıyor. Ben ayrıca, halen uçmakta olan tecrübeli kaptan pilot arkadaşlarımla da konuşmuştum. "Oraya uçmak istemeyiz.. Riskli alanıdır" dediler. Ve sana özetlediğim nedenleri uzun uzun anlattılar. Şimdi bi de rüzgarlardan dolayı türbülans meselesi çıkmış ki onu yeni duyuyorum.
Aklıma gelen soru şu: Sivil Havacılık Dairesi düne kadar "uygun değildir" diye THY'ye uçuş izni vermemişti. Şimdi ne oldu da bu izni verdi?.. Karşıdaki dağlar mı tıraşlandı, bi şekilde pistin yeri değiştirilip boyu mu uzatıldı? Ne gibi önlemler alındı da artık THY'ye buraya izni verildi?
Diyeceksin ki ama buraya uçan şirketler var.. Evet var. Pegasus dışında bi kaç charter şirketi var..Önümüzdeki günlerde bir veya ikiye düşer. Bunlar dar gövdeli, orta boy uçaklardır. Ama şunu unutma. Bu uçaklar 180 kişilik de olsa, iniş kalkış sayısı arttıkça risk de aynı oranda artacaktır. Şu iyi bi haber. THY Airbus A- 320'lerle uçacakmış. "Fly by wire" denen en güvenli kontrol sistemine sahip uçaklar bunlar. Hem pilotların işini kolaylaştırır hem de yolcuları ferahlatabilir diye düşünüyorum!
Gelelim Çeşme'ye. Sayfa bitti.. Neyse, Sakız Adası'ndan döndüm ya.. Abuzittincim limandan taaa şehrin göbeğindeki otele kadar, eşimle birlikte, elde valizler yürüdük.. Meğer, yaz aylarında cuma cumartesi günleri Çeşme'de taksi bulamazmışsın.
Hadi bavullarla, biz Türkler yürüyelim. Yabancılar da var. Bu adamlar bi daha Çeşme'ye gelir mi. Ben de şahsen bi daha Çeşme'ye gitmem.. Çeşmelerinden bal da aksa gitmem.. Böyle rezillik olur mu? Hiç değilse belediye insanları ikaz etsin.. Veya turizm bürosu ikaz etsin.. Olmadı Şöförler Cemiyeti."Cuma Cumartesi günleri Çeşme'ye gelmeyin. Elde valiz rezil olursunuz" desinler.
Çeşme'li yöneticilerin turizm anlayışına şapka çıkarmak lazım kardeşim. Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Güneş.
tecelligüneş@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA