Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Karayoluyla güney kıyılarımızda şöyle bi turaladım. Ekimin son günlerinde yaz havası vardı. Yer yer turist kalabalıkları gördüm. Bu mevsimde bu kadar turist, sezonun iyi geçtiğini gösteriyor. TUİK'in rakamları da bu yolda ama ne yazık ona güvenemiyorum.. Nasıl güveneyim ? Suriye'den cehennemden kaçanlar turist diye sayılırsa TUİK'in istatistiklerine nasıl inanayım? Ebleh olmak lazım.
Kısa keseyim, gözle bakınca durumun iyi olduğu anlaşılıyor. Hele hele bu yılki olayları, burnumuzun dibindeki çatışmaları düşünürsek, süper.. Yeter mi bu kadar turist yetmez. Mesela Antalya'da Lara.. Pırıl pırıl bi deniz, hava 30 derece, upuzun bi plaj.. İki otobüs dolusu turist ya var ya yok. Dünyanın ilk 7 turizm destinasyonundan biri.. Hatta, Euromonitor International'e göre (global marketlerle ilgili araştırmalar yapan bi şirket) Avrupa'da Londra'dan sonra 2'nci.. Ama ne yazık ki Antalya'yı bile hâlâ yeterince tanıtamamışız.
Yazık Abuzittincim çok yazık.. Hep diyorum.. Koca Muğla ili.. İçinde Bodrum'u Marmaris'i, Datça'sı, Köyceğiz'i, efendim Göçek, Bozburun, Selimiye'si... Hepsini saymaya kalksam sayfa dolar bi sürü yer, tarihi eser, ormanla kucaklaşan muhteşem koylar.. Gelen turist sayısı bi yılda Eyfel Kulesi'ni gezenlerin yarısı.. Olacak şey mi bilader? Ama, nasıl parlak bi sezon geçirdiğimize dair peşpeşe demeçler, bugünlerde gazetelerde, tv'lerde başlar. Salla gitsin... Devletin bi turizm politikası hâlâ yok. Bunu kınayan da yok.. Başta turizmcilerin kınaması lazım, hükümete ters düşmekten korkuyorlar. Korkarlar, çünkü neredeyse bütün büyük işletmelerin sahipleri ya sanayici veya bi başka işleri var. Yani turizm ikinci işleri beyfendilerin.. Aman başımıza bi şey gelmesin diye hepsi sus pus. Bu durumda bile dünyanın 6'ncı büyük turizm devi olan Türkiye adeta kendi kendine büyüyor.. Böyle bi nimetten yeterince nasıl yararlanamıyoruz valla kafam almıyor Abuzittin kardeşim!
İyi şeylerden de bahsedelim. Marmaray törenle devreye girdi. İki kıta arası 4 dakikaya inmiş. Gerçekten büyük proje.. 153 yıl önce düşünülmüş AKP iktidara gelinceye kadar gerçekleştirilememiş. Bu, hükümetin, Boğaz'ın derinliklerine attığı dev bi imza..
Marmaray'ın Avrupa basınında da yakından izlendiğini şundan anladım: Euronews, tünelde ilk gün meydana gelen arızaları bütün haber bültenlerinde verdi. Elektrik kesintisinden insanlar vagonlardan inip tüpün içinde yürümüşler. Bizde zırt pırt elektrikler kesildiğinden bunun çok normal karşılanması gerektiğini Avrupalılar'a anlatmak lazım.
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
tecelligunes@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA