Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hakemliği güncellemek..

Zamanında çok iyi hakemdiler ama düdüğü bıraktıkları yerde kaldılar. O zamandan beri futbol kurallarında ve yorumlarındaki değişikliklerden haberleri yok. Bu yüzden, kamuoyunu yanlış bilgilendiriyorlar..
Futbolda klişe devri bitti. Şimdi başka şeyler var..
Mesela..
"Çok yakındı, kasıt yok.."
FİFA, hakemlere diyor ki.. Yakın, uzak önemli değil. Kol normal pozisyonunda değilse, kola çarpan top penaltıdır.."
Kopenhaglı'nın kolu omuz hizasına kadar açıktı. Net penaltı..
FİFA Hakemlere diyor ki.. "Topa dokunmak, yapılan hatalı harekete beraat kararı çıkarmaz. Hareket 10 hatalı hareketten biriyse ve 18 içinde yapılmışsa penaltıdır.."
Aydın topu sürüyor. Top sağ ayağının önünde. Rakip soldan dalıyor ve Aydın'ın sağ ayağının önündeki topa, içerdeki ayağı ile dokunuyor. Ama bunu yaparken, önce Aydın'ın sol ayağına çelme takıyor. Aydın atladığı için temas yok, ama çelmeye teşebbüs de suç. Aydın'ın sağ ayağının önündeki topa nizami dokunma hakkı, dıştaki ayağın. Ama Kopenhaglı içtekiyle dokunuyor. Net penaltı..
Bu penaltı, futbol tarihinde "Van Basten Penaltısı" diye geçer. Hollanda, Rusya'yı böyle bir penaltı golü ile yenip 1988'de Avrupa Şampiyonu olurken, stattaydım.
FİFA uzmanları orada bize, niçin penaltı olduğunu aynen size yukarda anlattığım gibi anlattılar..
Sevgili okurlar,
"Topa dokundu" ya da "Çok yakındı" diye açıklama yapıyorsa bir hakem yorumcu, bilin ki günün çok gerisinde kalmıştır. Bilin ki FİFA'nın her yıl seminerlerle anlattığı yorum değişikliklerini izlemiyordur bile..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA