Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kennedy'yi kim öldürdü?.

Pazartesi öğleden sonramı Piramid Sanat Galerisi'nde geçirdim.. Bedri Baykam'ın son sergisi "Dünyayı değiştiren 8 Saniye"yi dolaşmak için..
Dolaşma dediğim lafın gelişi.. Çünkü salondaki resim sayısı bir elin parmaklarından az. Soldan sağa, sağdan sola iki defa dolaşsanız, en fazla 10 dakika..
Niye bütün öğleden sonramı aldı o zaman?.
Sergi çünkü sembolik eserlerden oluşuyor. Esas olan, o sembollerin ifade ettikleri.. Onları da Bedri anlatıyor.. Esas anlattıkları sergi içindeki videoda var.. 10 saat!.. Bedri bana özetledi.. 2 saat!.
Bedri bir çılgın.. Ressamlığı yanında, savaşçılığı var, bilirsiniz..
Bu defa Amerika'ya gitmiş defalarca. Olayın geçtiği yerleri kırk defa dolaşmış. Onlarca kitap okumuş, yüzlerce insanla konuşmuş ve yazmayı planladığı kitabı kafasında oluşturmuş..
"Kennedy'yi kim öldürdü?."
Ne zaman yazılır, ne zaman çıkar bilemem.. Ama yaptığı her sembolik resmin başında anlattıkları, Bedri'nin 22 Kasım'da 50'nci yılına ulaşan, o dünyayı sarsan, milyonla insanı ağlatan suikast üzerine bir yaz boz bilmecenin çözümü gibi..
Olaylar ve belgeler yerli yerine konduğu zaman, Kennedy'yi Johnson, Hoover ve Amerika'ya göçen anti Castrocu Kübalılardan oluşan bir menfaat ve öfke çetesinin öldürdüğü, katil diye sunulan Oswald'ın olaya tesadüfen karışan ama asla öldüren kurşunu atmayan bir zavallı olduğu tezi ortaya çıkıyor..
Kennedy ikinci defa aday olduğunda Johnson'u yardımcı seçmeyecek. Hoover'ı CIA'nın başından alacak, bu ikisini bitirecek. Anti Castrocular ise, Domuzlar Körfezi çıkarmasına yardım etmediği ve bozguna sebep olduğu gerekçesiyle Kennedy'den nefret ediyorlar..
Sergiyi gezerken, Bedri yanınızda olmayabilir. 10 saat video izlemeniz de mümkün değil. Ama hepsini özetleyen bir katalog yapmış Bedri.. Onu alın, dönüşte evde okursunuz.. Her şey özetlenmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA