Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Pazar gazetemiz..

Pazar Günleri, Sabah yığınla ekle çıkar.. Sadece okunmak için hazırlanan eklerin sayısı 3'tür. Pazar, Günaydın ve New York Times.. Tematik öteki ekler hariç, 84 sayfaydı geçen pazar Sabah..
Niye?..
Pazar okurun en rahat olduğu gündür. Okumaya bol vakti olur ve genelde keyifli şeyler okumak ister diye de, gazetenin kendisi bile farklı hazırlanır.
Dinç Bey, hatta, Sabah başlığı yerine pazar günleri kocaman "Pazar" yazısı koymuştu.
Ben de pazar günleri insanları sıkmayacak, hatta keyiflendirecek bir köşe hazırlamaya başladım, öteki günlerden farklı pazar yazıları adeti, hatta böyle başladı.
Pazara mizah eklemek için de, sevgili dostum, 50 yıllık arkadaşım Güneş Tecelli'den rica ettim. 1950-60 yıllarında Yeni Gün gazetemizde günlük olayları Abuzittin'e Mektuplar adı altında mizah diliyle yazar, gülümsetirdi.
Bin tane işi var. Gazeteciliği bırakalı yıllar olmuş. Hatrım için yazmaya başladı.
Bunları niye anlatıyorum.
"Pazar günü okur bol bol okusun" diye 84 sayfa çıkan gazetemizde, Güneş'in yazısı gene "Reklam" yüzünden yayınlanmadı.
Reklamlar gazetenin aslında tek geliri. Gazeteler satıştan kazanmaz çünkü. Ama reklamı alan da, gazetenin tirajıdır. Onu da okur sağlar. Okur reklama bakmak değil, okumak için alır.. (İstisna.. Hürriyet'i Ölüm İlanları için alanlar biliniyor.)
O zaman, Reklam Şubesi de, özellikle Pazar Günleri reklam dağılımına özen göstermeli..
Hayır.. Cart yarım sayfa reklam.. Güneş'in yazısı yok. Reklam ne bileyim yepyeni bir kampanya olur, ilginç olur, mesela Kobe ve Messi'li THY reklamı olur neyse.. Hayır.. Resmi ilan, küçük ilan gibi sıradan bir reklam benim sayfaya.. Güneş'e şut..
Ben de önlem alıyorum. Artık pazar günleri ben yazmayacağım. Sadece Güneş olacak.. Böylece hem arkadaşıma rezil olmam, hem de reklam şubesi çok mutlu olur..
İşte size her pazar bol bol yer. Tepe tepe kullanın!..


***

"Bu gazetede en büyük yer senin zaten. Buldun da bunuyor musun" demesin reklamcılarımız.. Bu gazete, benim kara gözlerime aşık değil.. Kimsenin bana torpil falan yaptığı yok.. Bu köşe minnacık başladı. Zamanla büyüdü.. Onu büyüten, ne gazetem, ne ben, Sayın reklamcılar.. Okurlar büyüttü..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA