Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Enka ve spor!..

Yılı aklımda değil.. Necmi Ağabey'le (Tanyolaç, nur içinde yatsın) yan yana ve en önde oturuyorduk, Kürsüde Şarık Ağabey (Tara) konuşuyordu. Ayazağa'daki Enka Spor Tesisleri açılış törenindeydik. Olimpik yüzme havuzu, kapalı açık tenis kortları ve atletizm sahası..
Şarık Ağabey "Bu bireysel spor tesislerini gençlere spor yapma imkânı sağlamak için kurduk.. Kulüpçülük yapmayacağız.. Burada kurduğumuz alt yapıdan yetişen gençleri yarın, mesela Galatasaray, Fenerbahçe ve giderek milli formayla görmek en büyük gururum olacaktır" diyordu.
Necmi Ağabey'le bu idealizmi nasıl alkışlamıştık.
Şimdi gazetelerde okuyorum. Enka, atletizmde Fener ve Galatasaray ile yarışabilmek için yabancı transferlere başlamış. Jamaica'dan sprinter getirtmiş mesela..
Yani Şarık Ağabey'in kuruluş amacı bitmiş.. Enka, yetiştiren değil, yarıştıran, kupa peşinde bir kulübe dönüşmüş öyle mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA