Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hakem!..

İkisini de çok seviyorum, hem insan, hem yazar olarak.. Mevlüt ile Ayşe.. Aralarında bir tartışma başladı.. Konu Esra Erol'un düşükle sona eren hamileliği..
Mevlüt "Esra, çok popüler bir televizyon figürü.. Rol model.. Yani pek çok genç kadın onu örnek alabilir. Bunu bilerek davranması lazım" tezinden hareketle, "4.5 aylık hamile kadın saatler süren canlı yayın yorgunluğu ve stresini göze almamalı, kilo almamak için uğraşılara girmemeliydi" diyor. Haklı gibi..
Ayşe az biraz feminist davranıyor.. "Biz kadınlardan size ne" demeye getiriyor. "Bebeğin niye düştüğünü bile bilmeden, yorum yapmayalım, insanları incitmeyelim" düşüncesinde.. O da haklı gibi..
Ben de durduk yerde kendimi hakem tayin ettim.. Kıdemliyim ya.. İki kişi tartışırken, üçüncüye hakemlik düşer ya..
Bir defa, Esra- Ali Özbir çifti ile bir gece ayni masanın etrafında oturduk. Bir dost düğününde, saatlerce. İkisini de o zaman tanıdım. Çok cana yakın, çok şeker insanlar.. Bu beni konuya yaklaştırdı.
Haaa... Bir de tecrübem var..
Sevgili yeğenim Ömer, kız kardeşim Serpil'in, Sophia Loren usulü bir hamilelik sürdürmesi sayesinde dünyaya geldi..
Sophia Loren'e doktorları "Çocuk sahibi olmak istiyorsan aylarca sırt üstü yatmalısın. Rahim çok hassas, her an düşük yapabilirsin" demişlerdi. Sophia'nın aylar süren hamileliği, bir mahkûmiyet gibi geçmiş, gün gün gazetelere haber olmuştu.
Serpil'e de doktorları ayni şeyi söylediler. Aylarca, adeta kıpırdamadı Serpil..
Dikkat buyurun, 60 ve 70'li yıllardan söz ediyorum. Hem teknoloji, hem tıp bilimi nasıl katlandı. Artık bebeği, her gün görüntülü olarak adım adım izliyorlar. Artık hamilelik nasıl devam ediyor, neler yapılmalı avuç içi gibi biliniyor.
Esra'nın doktoru herhalde, bebeğin ve annenin durumunun farkındaydı. Mutlak gereken tüm tavsiyeleri yapmıştı.
Doktor, her kimse konuşma hakka sahip değil. Hastaları ile ilgili özel bilgiler vermek, ettiği yemine aykırı..
Doktor konuşsa, tartışma biterdi, ama konuşamaz. Konuşursa ayıp eder..
O zaman herkes kendi yorumunu yapmakta özgür.
Ben Mevlüt'e daha yakınım.. Çünkü popüler olmak, çünkü ünlü olmak insanı rol model yapar.. Binlerce genç sana özenir. O zaman çok dikkatli, çok özenli olmak zorundasın.
4.5 aylık hamile bir kadının gerçekten haftanın her günü o bitmez tükenmez, o saatler süren stres ve yorgunluğu göze alması ve bir yandan da güzelliğini koruma önlemlerine girişmesi, normal giden bir hamilelik için dahi zor!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA