Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Polis muhabiri olabilmek..

"Gazete tirajları niçin düşüyor?.." Hayır, sanal medyadan, ya da gazeteler internetten okunduğu için falan değil.. Ortada pek gazeteci kalmadı da ondan..
Bu CD (Compact disk) benzeri compact gazeteciliği icat ettik de ondan.. Kocaman başlık, kocaman fotoğraf, bir yığın alt başlık.. Sonra iki satır haber.. Nesini okusun ki, okur?.
Gazeteci Kansas'ta bir aileyi öldüren katille konuşmaya gitmişti, ta New York'tan..
Konuştu. Cinayet yazısını dergisine yazdı. Sonra oturdu, Cold Blood /Soğukkan diye bir de roman yazdı. Roman Pulitzer ödülü kazandı. Yazarının adıyla filme çekildi. Yazarı oynayan Philip Seymour Hoffman'a 2005 Oscar'ını getirdi.
Gazeteci, sonra ünlü romancı Truman Capote idi..
Bizde Ümit Deniz gibi sonra polis romanları yazan, polis adliye muhabirleri vardı bir zamanlar.. Şimdi?.
Ahmet Ümit, Hürriyet'te polisiye hikâyeler yazıyor, hayali.. İkisini okudum, palavra..
Oysa bu ülkede, gerçek bir polis muhabirinin tüylerini heyecanla ürpertecek olaylar var, her gün gazetelerde..
İşte dün öğleden sonra (Çarşamba) okuduğum bir haber. Genç kız eve sevgilisini almış. Annesi yan odadan gürültü duyup, mutfaktan bıçağı kapmış. Heyecanla kaçmaya çalışan delikanlıyı bıçaklamış. Delikanlı sokağa fırlamış ama yığılmış, ölmüş. Manzarayı balkondan izleyen kız, kendini altıncı kattan aşağı atmış.. O da ölmüş.. Bu arada, delikanlıyı bıçaklarken eli yaralanan kadın, kendi kendine hastaneye gitmiş.
Delikanlı altı yerinden bıçaklanmış. Bir kadın bunu nasıl yapar?. Kız balkondan atladı mı, yoksa?.
Orası derin.. Çünkü, polis "Kız intihar etmedi, onu da babası attı" şüphesiyle, adamı da göz altına almış..
Buyrun!.. Ahmet Ümit'in hayal bile edemeyeceği bir polisiye olay ve gerçek..
"Ben şu gazetede, bu olayı anlatan müthiş bir polisiye haber hikayesi okudum" diyen ne olur bana mail atsın ki, ben de okuyayım..
Gazeteler ajans bültenlerini yeniden yazıp, altına imza atan ucuz stajyerlerden vazgeçip, gerçek gazeteciler çalıştırmaya başlasınlar, görürüz, tirajlar artar mı, artmaz mı?.
Tabii, o gazetecilerin yazılarını kesip biçip çöpe, yani compact hale dönüştürmeyen yazı işleri müdürleri de gerek ya..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA