Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Minor Empire türküleri!..

Başlık sizi şaşırttı mı?. Hani "Üstü kaval altı Şişhane" derler ya.. (Hemen emailler döşenip "O Şiş değil, Şeşhane" demeyin.. Ben halk arasında yaygın olanı kullanırım. Doğrucu Davutluğa merakım yok..) Onun gibi değil mi?.
Başı İngilizce, sonu Türkçe..
Niye..
Çünkü başı gurubun adı.. Minor Empire.. Küçük İmparatorluk.. Sonu yaptığı iş.. Türkü söylüyor gurup.. Anadolu Türküleri..
Adları niye İngilizce.. Çünkü Gurup Kanadalı.. Orada yaşıyorlar. Türk de var içlerinde, Kanadalı da.. "Minor" adında kelime oyunu da var sanki.. Müzikte Minor gam var ya.. Bir de Anadolu, Asia Minor değil mi, İngilizcede..
Neyse..
Hafta sonu kahvaltıya çıkmak için hazırlanırken, HaberTurk açık oluyor genelde evde.. Duygu Canbaş çok hoş hafta sonu program yapıyor ya, yazmıştım..
Orda rastladım, Minor Empire'a..
Daha doğrusu solistleri Özgü Özman konuktu.. Benim en sevdiğim türküleri söyledi.. "Bunlar ilk CD'mizde de var" dedi.. Hemen aldırdım tabii..
Yüksek Yüksek Tepeler.. Divane Aşık Gibi.. Haydar Haydar.. Sen Bu Yaylaları Yaylayamazsın.. Daha neler neler..
Özge bir kanun eşliğinde söyledi türküleri..
Esas gurup bir büyük turne için Türkiye'ye gelmeye hazırlanıyor. 9 kişilik bir gurup. Ut, Kanun, Klarnet, Saz gibi bizim enstrümanların yanında akustik ve elektro gitarlar, bas ve perküsyon gibi batı sazları da var. Batı sazlarını Kanadalılar çalıyorlar.. "Nasıl çalıyorlar" dedi, Duygu.. "Caz ruhu" dedi, Özge.. "Bizim sazlar, etnik türküye aynen alt yapı hazırlarken, batı sazlarına 'Caz ruhu' diyoruz biz.. Ben türkünün sözlerini anlatıyorum onlara..
Bizim sazlar melodiyi çalarken, onlar da ne hissediyorlarsa, öyle çalıyorlar.."
CD'yi tekrar tekrar dinledim.. Hâlâ da dinliyorum, çünkü güzel..
İkinci CD'lerini heyecanla bekliyorum.
Çünkü onda, Özge'nin programda okuduğu, bayıldığım Karahisar Kalesi de olacakmış!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA