Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Japonlar bile..

"Bile" çok aslında.. Türk sanatına en değer veren milletlerin başında geliyor Japonlar.. Barış Manço'ya, Fazıl Say'a nasıl sahiplendiklerini iyi bilirim. Sıtkı Usta için de seminer düzenlemişlerdi..
İşte o Japonlar'dan biri, Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, Kültür Bakanı'na ve Kütahya Valisi'ne bir mail atmış. Kopyasını da bana..
Okuyun.. Herkes okusun.. Bizim umurumuzda değil ama, Japon nasıl çırpınıyor görün..

***

"Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül
Sayın Başbakan R.Tayyip Erdoğan
Sayın Turizm Bakanı Ömer Çelik
Sayın Kütahya Valisi Şerif Yılmaz
Kütahya'nın ismini dünyaya tanıtan UNESCO yaşayan insan hazinesi Sıtkı Usta'nın tarihi odunlu fırınının hayatta kalmasına destek veriniz.
Çinicilik işleri seven bir Japon olarak Sıtkı Usta'nın eserlerine hayran kalmaktayım. Sıtkı Usta'yı sonsuza kadar seviyorum. Onu büyük usta eden fırını da çok kıymetlidir, yok olmasın.
Lütfen fırını koruma altına alınız. Pişmanlık hiçbir zaman öncelikle insanların aklına gelmez maalesef.
Yok etmeden önce bu fırının değerliğini tanıyınız. Allah yardımcı olsun. Sizden de, bu küçük bir kuyu gibi fırınına kurtarıcı olmanızı rica ederim.
Saygılarımı sunarım.
Yumiko Kase"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA