Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yok aslında farkımız..

"Sen esprilerini sevmiyorsun ama Jimmy Fallon NBC televizyonunu şaha kaldırdı" diyor, Safter Yılmaz dostum Los Angeles'tan yolladığı notta..
NBC, Jay Leno'yu 22 yıl sonra göndermiş, yerine Jimmy Fallon'u almıştı. Jay, televizyonda düzenli izlediğim tek programı sunan adamdı. Harika bir talk şov ustasıydı. Konuklarını davet etmeden önceki monologu ise, dünya ve Amerika gündeminin harika bir mizahıydı. Size sık sık ondan alıntılar yapardım.
Değişikliği sevmedim. Jimmy Fallon, bir mizahçı değil, komedyen. Taklitçiliği ağır basan bir komedyen. Talk şovları ise benim paramla on para etmez.
Ama reytingler, NBC'nin kararının doğru olduğunu ortaya çıkarmış. Safter onu yazıyor. İşte yolladığı mail..
"NBC" Başkanının açıklamasına göre Jay Leno'nun ayrılmasından sonra "The Tonight Show" programına getirilen Jimmy Fallon yüzde 76 daha fazla reyting aldı. İlk üç ayında Jay Leno'ya nazaran yüzde 30 daha fazla izleyici çekti ki bu ortalama 4.4 milyon daha fazla seyirci demek. Aynı zamanda Jimmy Fallon rakip CBS kanalındaki David Letterman ve ABC kanalındaki Jimmy Kimmel'in toplam reytinglerini de katladı.. NBC 10 yıl sonunda ilk defa CBS, Fox ve ABC'yi geçerek birinci kanal oldu.."
Leno fevkalade kaliteli bir program yapıyordu. Fallon'unki, deyim yerinde ise, ucuz, kolay güldürü komikliği..
Reytingi Fallon kaptı ama..
Yani.. Amerika'dan farkımız yok!..
Aslında Amerika daha körü körüne reytingci.. Safter'den gelen rakamlara bakar mısınız?.
"Eylülde başlayacak yeni sezon programlarını açıklayan televizyon kanalları şimdiden 11 milyar dolarlık reklam almış bulunuyorlar.. Bunun 8.4 milyar doları prime time programlarına verilmiş."
11 milyar dolarlık pasta, reytinge göre paylaşılırsa, kalite kimin umurunda. Jay Leno'ya gülmek için, gündemi bilmek lazım bir.. Mizahtan anlamak şart, iki..
Fallon'a gülmek için iki göz, iki kulak yeterli.. Salla gitsin..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA