Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Çöplük telefona 4G!..

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv 2015 sonunda uygulanması beklenen 4G hızındaki internete uygun akıllı telefon T-50'yi tanıtmış, Kıbrıs'ta.. Niye Kıbrıs'ta.. Çünkü onlar 4G'ye geçmişler bile..
Ciliv, bu telefonların daha rahat ve daha uzun ömür vaat ettiğini anlatmış.. Sayın Genel Müdürü, Sabah'ı bir ziyaretinde tanıdım. İşini bilen, sevimli, cana yakın, hoş sohbet bir tip. Konferansını keyifle dinlemiştim. Bu yüzden derdimi anlatabileceğimi sanıyorum.
Sevgili Ciliv,
Ben 1994'te bu ülkenin ilk cep telefonlarından birini Turkcell'den aldım. Tam 20 yıldır, ayni numarayı kullanıyorum. O zaman tektiniz. Sonra yeni şirketler kuruldu. O şirketler bana numara hediye ettiler. Ben Turkcell numaramı değiştirmedim. Sizinki dahil, ne kampanyalar teklif edildi. Hiçbirine aldırmadım. 40 yıldır ayni numara, ayni sistem gidiyorum. Yani bu dünyada benden istikrarlı cep telefonu kullanıcısı yoktur..
Ama Turkcell son aylarda huzurumu kaçırdı. Telefonum çöplüğe döndü. Amerikalılar "Junk Mail/ Çöp posta" derler ya.. Bana başladı, "Çöp" SMS'ler yağmağa.. Israrla.. İnatla..
Bu ülkede kumar yasak. Bahis işini sadece yasal izni olanlar yapabiliyor.. Ama nerde..
Betvole, BetCourse, Betnorm gibi, yurt dışı kökenli, yasa dışı kurumlar, kumar oynamamı teşvik için durmadan SMS gönderip, bana açıktan oynama parası vaad ediyorlar ki, bulaşayım da, tiryaki olayım.. Yahu suç ve bu suça Turkcell alet olduğu için benim huzurum kaçıyor. İkide birde "Kim, ne" diye merak ediyorum. Bakıyorum Junk SMS!. Son haftalarda yığılanlardan örnek vereyim mi?.
Hotpoint.. Devail.. Daikin.. Albatros.. 1inci Kordon Balık.. The SofaSpa.. Geziloji.. Shandra spa.. Mustafa Sarıgül (Yahu seçim de bitti, hala ne reklamı..)
Bu çöp smsler ömrümü kısaltıyor, rahatımı kaçırıyor, Sayın Genel Müdür, dediğinin tam tersine..
Sevgili Ciliv..
"Akıllı Telefon"un eğer reklamları ve junk smsleri temizlemiyorsa, boşuna bana anlatma, geri zekalıdır.. Ya da onu kullanan ben, ahmak yerine konuyorum..
Ben telefona para ödeyeceğim.. Benim ödediğim para ile birileri bana reklam yapıp kazanacak.. Turkcell dahil.. O mesajlar için para alıyorsun ya.. Adam 10 bin adrese mesaj çekse, kasana ne girer?. Yüzlerce müşteri, binlerce adres.. Yaşasın Turkcell!.
Bak Sevgili Ciliv..
Bu reklamlar sayesinde benden ne kazanıyorsan, benim faturama ekle ve beni günde yüz kere taciz eden bu pislikten kurtar, o zaman göreyim "Akıllı" telefonunu, tamam mı?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA