Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Abbas!..

Efendim, Bodrum'da festivaller başladı.. Kalede 12. Uluslararası Bale Festivali.. Pazartesi ve salı geceleri İzmir Devlet Balesi'den Kerbela.. Ağabeyim, kışın izlemiş, anlata anlata bitirememişti. 2 Ağustos'ta Ankara Balesinden Tangolar.. Kapanış 5- 6 Ağustos'ta.. Moskova Akademik Balesi, Kamelyalı Kadın'ı oynayacak.
Festivali geçen hafta Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü, Rengim Gökmen dostum açmıştı. Kapamasına bile izin vermedi, Kültür (lü) bakanım.. Gökmen'i önceki gün görevden aldı. Oysa harika işler başarıyordu, Gökmen..
Yazık!..
Turgut Reis'te Doğuş Festivali'nin açılışı, perşembe gecesi Fazıl Say'ın yeni bestesi "Yunus Balığının Sırtındaki Çocuk"la olacak.
Cuma akşamı kaçmaz bir gala var. Önce Rengim Gökmen yönetiminde Doğuş Çocuk Orkestrası ve Yıldızlar.. İkinci yarıda, bizim Üç Tenorlar.. Aykut Çınar, Ayhan Uştuk ve Şenol Talınlı..
Cuma gün batımı konserinde ise Bülent Evcil (Flüt) ve Çağatay Akyol'u (Arp) dinlemenizi tavsiye ederim.
Cumartesi müthiş bir keman yıldızı Vanessa Mae sahnede..
Pazar galası muhteşem.. Geçen yıl Gün Batımı Konserinde izleyip doyamadığımız Mısırlı dünyalar güzeli soprano Fatma Said, bu defa Moskova Senfoni eşliğinde kapanış yapıyor.. Tatil programlarını bu konsere göre yapabilenler, yaşadı..
Tabii, bunca lafın sebebini anladınız..
Abbas, festival yolcusu.. Yarın kısmetse uçuyorum. Yani dükkan 8 ağustos cuma sabahına kadar kapalı..
Şimdiden bayramınızı kutlar, "Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperim, efendim!.." (Rahmetli Ali Sururi, Unutulmaz İstanbul Tiyatrosunun her oyunundan bizi bu cümleyle uğurladı. O da anılmak istedi, şimdi..)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA