Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Erkan Koyuncu!..

Bir insan bu kadar pisi pisine ölür mü?..
"Unutmayacak"mışız!.
Cart kabakağıt.. Biz neleri, kimleri unuttuk yahu!.. Dünyanın en büyük palavrasıdır "Unutmayacağız" lafı.. Unutmasak "Pisi pisi"ne ölümler biter, en azından azalırdı bu ülkede..
Çünkü Erkan'ı unutmamak, ölümün hemen ardından nutuklar atmak, pankartlar açmak değil, Erkan'ı unutmamak, yurt çapında bir kampanya başlatarak böylesi ölümleri önlemekle olur..
Bu ülkede "Pisi pisine ölüm"ün olmadığı gün var mı?.
Her yerde, her an tehlikedeyiz..
Yolda yürürken başımıza taş düşebilir.. Uzattığımı kafamız kapıya sıkışabilir.. Mazgal demiri çalınmış bir çukura 5 yaşındaki çocuk düşüp ölebilir.. Cankurtaranların olmadığı plajlarda insanlar boğulabilir. Her yıl binlerce böyle ölüm..
Niye?. Çünkü bu ülkede yasalar, ölüme sebep olanları yargılamıyor.. Onları ağır cezalara çarptırmıyor.. O zaman da, kimsenin umurunda olmuyor, katil kapılar, açık çukur ve kuyular, hain plajlar, yollara ölüm saçan eski binalar..
Bilir misiniz mesela, kafası beş tonluk kapıya sıkışıp feci şekilde ölen bir insan değil de, mesela bir köpek olsaydı, diyelim o kapının sahibi Los Angeles Lakers Kulübü, o köpeğin sahibine kaç milyon dolar tazminat öderdi?.
Bu böyle olduğu için işte, Los Angeles Lakers kulübünde de, Amerika'nın hiçbir kulübünde öyle kapı olmaz.. Böyle bir kapı koymak akla bile getirilmez..
Dava dahi olmaz Amerika'da.. Davayı kaybedeceğini adı gibi bilen kurum, avukatlar anlaşması ile milyonlarca dolarlık tazminatı anında öder, bir de mahkeme masrafları ve karşı taraf avukatının parasını ödemekten kurtulur.
Bizde, "Pisi pisine ölüm"e davetiye çıkaran iğrenç bir yasa var..
"Tazminat, alanı zengin etmez.."
Yahu zenginliğin yere batsın.. "Tazminat bir Erkan'ın daha pisi pisine ölmesini önleyecek düzeyde olur" de de, o hain kapıyı oraya denetimsiz, ilgisiz kuran Galatasaray Kulübü hatta kapanacağı kadar borca batsın, Erkan'ın ailesi de dolar milyoneri olsun ne gam..
Bakın bakalım bir daha herhangi bir Türk kurumu, öylesi bir ölüm tuzağı kapı koyabilir mi?.
Erkan'ı unutmamak budur, medya!.. Erkan'ı unutmamak budur, Sivil Toplum Örgütleri.. Erkan'ı unutmamak budur, iktidar partisi ve onun Adalet Bakanı.. Erkan'ı unutmamak budur, muhalefet partileri.. (Var mı?. Bu konuda ağzını açan duydunuz mu?.)
Türkiye'ye ölümcül ihmallerde, edeni pişman edecek ağır ceza ve tazminatlara mahkum edecek bir yasa çıkmadıkça, böylesi pisi pisine ölümler devam edecek ve biz ardından iki gün haykıracağız..
"Unutmayacağız!.."
Eee.. Ne demiş şair..
"Neler yapmadık bu vatan için!.
Kimimiz öldük, kimimiz nutuk söyledik!.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA