Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Meğerse!..

Şalom, keyifle okuduğum haftalık gazetelerden.. Bir yanda, inanmazsınız, spor dahil, her konuda çok ilginç yazıları var ki, bizim büyük gazetelerin haftalık eklerinde zor rastlarsınız..
İkincisi. Bir bilgi dağarcığı..
Bakın bu hafta neler öğrendim..
Harry Belafonte'nin, dünyaya, bu arada, tam da üniversite çağımızda bize ezberlettiği Hava Nagila'yı (Ki daha sonra Danny Kaye, Connie Francis, Neil Diamond ve Bob Dylan gibi ünlü sanatçılar da söylediler) bir Yahudi halk şarkısı olarak bilirdik.
Orijini, Ukrayna'da yaşayan Yahudilermiş. Onlarla birlikte Kudüs'e gelmiş şarkı ve dünyaya yayılmış.
Yahudi Müziğinin babası olarak bilinen Avraham Zvi İdelsohn (1882-1938) derlemiş, düzenlemesini yapmış ve "1915"- te ilk defa çaldırmış, kendi şefliğini yaptığı müzik topluluğuna..
Bilin bakalım Hava Nagila'yı ilk çalan orkestra kim?.
Osmanlı İmparatorluğu Kudüs Askeri Bandosu!..
Gene Şalom'da okudum. Geçen hafta yitirdiğimiz büyük sanatçı, Laurenn Bacall'ın asıl adı, Betty Joan Perske'ymiş. Polonya göçmeni bir Yahudi ailesinden geliyormuş. Szymon Perske ile kardeş çocukları oluyorlarmış.
Szymon Perske mi kim?.
Dünya onu Şimon Peres olarak tanıyor.
24 Temmuz'da görevi devreden İsrail Devlet Başkanı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA