Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

120. yılımız!..

Elinizde tuttuğunuz bu gazete Yeni Asır'dan doğdu.. Yeni Asır da, bundan tam 120 yıl evvel, 26 Ağustos 1895'te doğdu.
Yeni Asır, ilklerin gazetesiydi. Bilgisayarla dizilip, ofset basılan ilk gazeteydi, ülkede. Spor ve magazini ayrı ek olarak ilk veren de Yeni Asır'dı. Asıl önemlisi, Yeni Asır okuldu..
Bugün ülkenin önde gelen gazetelerine bakın..
Yeni Asır'dan yetişmişleri tepe noktalarda bulursunuz.
Genel Yayın Müdürüm Erdal Şafak'a selam!.
Yıllar yıllar evvel, Bab-ı Ali İmparatoru Erol Simavi İzmir'de ilk matbaasını kurdu ve orada bir yerel gazete çıkarmaya karar verdi. Yeni Asır'ın tüm kadrosunu, inanmazsınız, nerdeyse odacılar dahil, yüksek paralarla transfer etti.
Bir gazete çıkardı.
Başlığı elinizle kapayın, bire bir Yeni Asır.. Tüm köşe yazarları Yeni Asır.. "Niye yaptın bunu Patron" dedim, Erol Beye..
İyi dostumdu..
"Bak Hıncal" dedi.. "Bu ülkede binlerce gazete bayisi var. Bunların hepsinde en çok satan gazete Hürriyet'tir.. Bir tek İzmir bayilerinde Yeni Asır Hürriyet'ten fazla satar.
Buna tahammül edemedim.."
Odacısına kadar Erol Beyin gazetesine gidince herkes, alelacele toplanan derme çatma bir kadro ile Yeni Asır devam etti ve inanmazsınız, gene Hürriyet'ten fazla sattı, İzmir Bayilerinde.. Hürriyet'in transfer gazetesi kısa zamanda kapandı gitti.
"Ne oldu" dedim Erol Beye.. "Hiç değilse İzmir'de matbaa sahibi oldum" dedi..
Nice 120 yıllara Yeni Asır!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA