Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu filmi mutlak görün!..

PhIlIp Seymour Hoffman, kırmızı ışıkta durdu. Arabasından indi. Arabayı orda bıraktı. Yürümeye başladı ve ekran karardı.
Bu İnsan Avı /A Most Wanted Man filminin de, Hoffman'ın da son sahnesiydi. Film bitti, ama daha gösterime girmeden, sinema tarihinin en unutulmaz aktörlerinden birinin hayatı da bitti. Büyük oyuncu, en büyük oyununu kendisine ve hayranlarına oynadı. İntihar etti..
İnsan Avı, casusluk romanlarının önde gelen yazarı John le Carré'nin bizde de Aranan Adam adıyla yayınlanmış romanından uyarlanmış. Konu da bize yakın..
Bir defa, John le Carré'nin romanı, beş yıl Amerika'nın Küba'daki esirhanesi Guantanamo'da işkence gören bir Türk'ün, Murat Kurnaz'ın gerçek yaşamından yola çıkıyor. Alman vatandaşı Murat 2001'de Pakistan'da tutuklanmış, Alman hükümeti gık demeyince (Filmde de Alman istihbaratı, CİA emrinde çalışıyor, Hoffman ve ekibi hariç.) Pakistan ve Afganistan'da uzun süre tutuklu kaldıktan sonra, Guantanamo'ya atılmıştı.
İkiz Kuleleri yok eden komplonun yıllarca Hamburg'da planlandığı ortaya çıkınca, Almanya'nın bu dünyaya açık liman kenti, hemen her ülke casuslarının cirit attığı bir ortama dönüşmüştü. İşte bu limana hem CIA, hem de Alman İstihbarat teşkilatının peşinde olduğu esrarengiz bir adam, gece yarısı muhtemelen bir gemiden atlayarak yüzerek çıkar ve bir Türk ailenin yanına sığınır.
Babası Rus, annesi Çeçen, kendisi Müslüman tip, her Müslümanı muhtemel, hele Çeçen olanı kesin terörist gören Batı için tam "Most Wanted Man/Aranan Adam" olur tabii..
Hoffman, filmde Alman casusluk ekibinin şefini oynuyor.. Ama ne oynuyor.. Görmelisiniz..
İsimlerini ayrı ayrı yazmayayım. Ama geri kalan kadro da, en küçük rollerde görünenler dahil müthiş.. Mesela, bizim Derya Alabora.. Çeçenin sığındığı Türk evinin anası.. Oğlu rolünde Tamer Yiğit var. İMDB yani İnternet Sinema sitesi, onu bizim bildik Tamer Yiğit'le karıştırmış, ama değil. Bu Almanya'da doğup büyümüş genç bir oyuncu.
Bu filmi iki sebepten mutlak görmeniz gerek.
Bir.. Dediğim gibi çok büyük bir oyuncuyu, son defa görme fırsatınız.
İki.. Filmin kendisi, başından sonuna güzel.. Meraklı.. Düşündürücü..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA